![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wiedziec jak zrobic wyszukiwanie w php ofkors) na zasadzie formularza z 4 polami z których kazde stanowi jakas ceche, i mozna wyszukiwac albo po 1 polu, 2,3 albo po wszystkich? Czy to na zasadzie if'a ze jezeli 1 pelne 2 puste 3 puste 4 puste to kwerenda sql'a apropos 1 pola, jesli dwa pierwsze pelne to kwerenda po 2 polach itp ? Tych warunków byłoby od cholery, jest jakis prostrzy sposób? Bo to narazie pierwszy i jedyny na jaki wpadłem (z php mam do czynienia od jakiegos tygodnia moze...) z gory dzieki za pomoc wszelaka
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmmm ciezka sprawa, i jak potem sformuowac zapytanie mysql'a od tego ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No przecież maż warunki już podane.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy ty masz dysk cos tam?
jeśli jest tu jakiś mod to niech poprawi literówkę. -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
Cytat czy ty masz dysk cos tam? Do kogo to było? O co ci chodzi? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospor do ciebie to było,
pisze się masz a nie "maż"!!! ![]() -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
i to ja dostaję ostrzeżenia za niby nabijanie postów.
Jakby się tak czepiać każdego kto popełnił literówkę i pisać posta, to te forum zwiększyło by liczbę postów o ładne parę tysięcy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a niema tu żadnych moderatorów ktorzy trzymają tu porządek?
na innych forach to tam sie dostaje za jeden bład 1 ostrzeżenie ![]() -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
oj skończ już ten temat, który nie jest zgodny z tematem. Sam byka walnąłeś więc się innych nie czepiaj
Cytat na innych forach to tam sie dostaje za jeden bład 1 ostrzeżenie chodzi mi o wyraz "bład". powinno być "błąd"Moderatorzy są. Tylko chyba niektórzy pewnych użytkowników nie lubią (jak mnie Krzychu) Temat kolegi ![]() Ten post edytował nospor 21.04.2005, 14:24:34 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
dobrze kończymy temat.
odpowiedz na pytanie zadane przezemnie w innym topicu... -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
Hmmm nie wiem czemu, ale nie dziala. Próbowalem wyswietlic wyniki i nic. Nic nie wyswietla nie kumam czemu
![]() <HTML> <HEAD> <TITLE> Wyszukaj </TITLE> </HEAD> <BODY> <FORM action="wyszukaj.php" method="post"> Login:<INPUT type="text" name="login"><BR> Wojewodztwo:<Input type="text" name="wojewodztwo"><BR> <input type="submit" value="Szukaj"> </FORM> <?php $login=$_POST['login']; $woj=$_POST['wojewodztwo']; $kwerenda=array(); if ($login) $kwerenda[]="Login=".$login; if ($plec) $kwerenda[]="Plec=".plec; if ($woj) $kwerenda[]="Wojewodztwo=".$woj; $kwerenda=implode('and',$kwerenda); $host="localhost"; $username="costam"; $password="costam"; $database="costam"; $conn=mysql_connect($host, $username, $password); mysql_select_db($database, $conn); $sql='select * from konto '; if($kwerenda) $sql.='where '.$kwerenda; while($ilosc = mysql_fetch_array($sql)){ echo $ilosc['Login']."<BR>"; echo $ilosc['Plec']."<BR>"; echo $ilosc['Wojewodztwo']."<BR>"; } mysql_close(); ?> </BODY> </HTML> Potem rozszerze to na wiecej pol, niech naraziue na 2 zadziala ![]() aha, i taki blad jest: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/fotka/public_html/wyszukaj.php on line 34 co to ? ![]() Ten post edytował !!_:!SnAkE!:_!! 21.04.2005, 14:35:48 |
|
|
![]()
|
|
po pierwsze: uzywaj BBCODE
po drugie, źle skopiwowaleś mój kod: masz: $kwerenda=implode('and',$kwerenda); powinno być: $kwerenda=implode(' and ',$kwerenda); przed i po and ma być spacja, inaczej zapytanie sql będzie zle -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a jaki bedzie skrypt do wyszukiwania czegoś na swojej stronie www?
Ten post edytował kowal1122 21.04.2005, 14:39:46 -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
nie rozumiem pytania? cze wyszukiwanie? jakiegoś tekstu na stronce, czy czegoś z bazy?
|
|
![]()
|
|
pooprawiłem i dalej nie dziala ;(
|
|
|
![]() ![]()
|
|
jakiegoś artykułu lub wyrazu...
![]() -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
poczytaj se troche o mysql_fetch_array(). Do niej wkladasz wynik funkcji mysql_query (o niej też se poczytaj). POwinno być:
@kowal1122: na stronce wyrazu to ci przęglądarka może szukać Ten post edytował nospor 21.04.2005, 14:48:42 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat(nospor @ 2005-04-21 13:47:14) [<?php @kowal1122: na stronce wyrazu to ci przęglądarka może szukać ?> nierozumiem...? Ten post edytował kowal1122 21.04.2005, 14:52:28 -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
wciskasz ctrl+f, wpisujesz szukane slowo i ci szzuka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:08 |