![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problemik mam jakis plik.php w nim jest zdefiniowany przycisk np: echo '<form name="Form" action="xxxxxxx" method="post">'; echo ' <input type="submit" value="ok"></form>'; jak i co musze zrobic by guzikiem wykonac jakis inny fragment kodu w tym samym pliku.php moze guzik musi byc inaczej zdefiniowany?? szukalem wszedzie i nic nie moge znalesc ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzależnij ten fragment kodu od wysłania formularza, czyli np:
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kszychu @ 2005-04-21 13:02:26) Uzależnij ten fragment kodu od wysłania formularza, czyli np:
echo '<form name="Form" action="xxxxxxx" method="post">'; a co ma byc w action="" ![]() bo cos mi sie wydaje ze nie przenosi mi zmiennych Ten post edytował juper 21.04.2005, 13:14:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Skąd: A kogo to odchodzi?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w action musisz podać nazwę pliku do którego ma wysłać zmienne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Twoim przypadku action="<?php echo $PHP_SELF; ?>"
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
ok, poradzilem sobie, ale teraz mam inny problemik ;p
mam plik.txt w nik kilkanascie linii po kilka slow ponizsza petla wypisuje mi drugie slowo z kazdej linii po kazdym wypisanym slowem chce umiescis przyciski kazdy z inna wartoscia name="" moze jakas tablica? ![]() $dane = file("plik.txt"); foreach ($dane as $linia) $t[] = explode(" ", trim($linia)); for ($i=0;$i<count($t);$i++){ echo $t[$i][1] . "<br />"; // przycisk } Ten post edytował juper 21.04.2005, 16:59:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ziom, nad polem w ktorym wpisujesz tresc postow masz takie rozne fajne 'guziczki'. jak podajesz jakis fragment kodu php uzyj tygo guziczka z napisem php
a te "inne wartosci" w name to mam telepatycznie wyczaic jakie maja byc?
imho nie bardzo wiesz co chcesz osiagnac Ten post edytował borec 21.04.2005, 18:56:54 -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
Cytat(borec @ 2005-04-21 19:55:59) ziom, nad polem w ktorym wpisujesz tresc postow masz takie rozne fajne 'guziczki'. jak podajesz jakis fragment kodu php uzyj tygo guziczka z napisem php a te "inne wartosci" w name to mam telepatycznie wyczaic jakie maja byc?
imho nie bardzo wiesz co chcesz osiagnac tyle to i ja wiem ze "moja wartosc" tylze ze ta wartosc ma byc inna dla kazdego przycisku ale to juz wyczailem
teraz kazdy przycisk ma wartosc kolejno 0, 1, 2 ... problem w tym jak wylapac ta wartosc po nacisnieciu jakigos z tych guzikow? chocby w najprostrzy sposob poprzez echo. Czyli naciskam przycisk z wartoscia 2 to wyswietli mi cyfre 2. Jak to bede mial to juz z reszta sobie poradze. No i wiem czego chce, tylko to dosc skomplikowana, jak namnie i moze zle sie wyrazilem, ale teraz chyba wsio jasne ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to nie tak, tylko tak:
a zeby "wylapac" ta wartosc: nie jestes elo ![]() -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
Cytat(borec @ 2005-04-21 20:29:46) no to nie tak, tylko tak:
a zeby "wylapac" ta wartosc: nie jestes elo ![]() Nadal sie nie rozumiemy ![]() nie chodzi mi o to co bedzie wypisane na guziku, tam moze byc caly czas to somo np
chodzi mi o wartosc pola
to samo z wylapaniem nie chce wpisywac recznie
chce zeby po wcisnieciu przycisku o wartosci name=3 wyswietliko ni sie na ekranie 3 No moze teraz sie udało mi wyjasnic problem ![]() >> nie jestes elo ![]() a to ze co?? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypt.php
Ten post edytował ActivePlayer 21.04.2005, 21:22:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:50 |