![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
chciałbym poznać wasze opinie dotyczące strony Strona Dogtags W skrócie napisze co udało mi się zrobić: - strona oparta na PHP4 i Mysql - system newsów (dodawanie/usuwanie/zmiana/wyswietlanie nast/naj/poprz) - system wyników (dodawanie/usuwanie/zmiana/przegladnie wg kolumn) - panel admina (autryzacja przez baze) - emtikonki i bbcode - naprawde ta strona jest dynamiczna ![]() btw. jedyna rzecz nie napisana przezemnie to wyświetlanie statusu serwera, tj. kod łączący się z nim ![]() Dodam, ze uzytkownicy Opery moga miec problemy z wyswietlanie menu wwe flashu ze wzgeldu ze opera nie obsluguje transparentnosci flash`a, uzytkonicy IE natomiast moga pozegnac sie z <hr> z obrazkiem ze wzlgedu na to ze Microsoft ma CSS w pupie... pozdro Ten post edytował Fallout 23.04.2005, 13:23:46 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Fallout @ 2005-04-21 10:40:03) Dodam, ze uzytkownicy Opery moga miec problemy z wyswietlanie menu wwe flashu ze wzgeldu ze opera nie obsluguje transparentnosci flash`a, To samo jest w Firefoksie. Polecam to zmienić, bo wygląda tragicznie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(matid @ 2005-04-21 12:51:49) To samo jest w Firefoksie. Polecam to zmienić, bo wygląda tragicznie. U mnie w FF (1.0.3) wygląda ładnie. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie strona wygląda tak samo pod id i firefoxem.
A jeśli chodzi o ocene, stronka całkiem fajna, ten brudny brązowy kolor jest fajnie dobrany. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to menu lepiej zrob w html+css to nie bedzie problemu. nie ma w nim zadnych wodotryskow to uzycie flasha raczej nieuzasadnione.
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wizualnie strona prezentuje sie świetnie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Kolorystycznie bez zastrzeżeń, gdyby nie to menu z flasha po lewej było by swietnie. ![]() Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://fallnet.sytes.net/dogtags/index.php?strona=recruits
wysypuje się menu po lewej (przynajmniej pod IE...) -------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dzięki za odpowiedzi ![]() 1) Menu Flash... Co do jego tła pod Opera, to podobno od wersji 8 nie będzie problemu.. A z flasha musze korzystać bo czcionka jest nie standardowa i tylko chyba ludzie z klanu mają ją ![]() 2) Co do wygladu strony pod roznymi przegladarkami to chyba Firefox nie ma zadnych problemow.. ta strona recruits to zaskoczenie ale dlatego ze zapomnialem wrzucic ograniczenie tej tresci do tabeli ![]() 3) Nie wiem czemu ale IE nie obsluguje transparentnosci Gifa? Po Opera i FF ladnie to wyglada ale IE ma jakiesc niebieskawe tlo :/ Dzieki za oceny i wytykanie bledow.. kiedys to navet validator lubil ta strone ale jak wszedl flash to przestal lubic ![]() btw. znacie jakis kurs php objektowego dla php4? pozdrawiam -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Fallout @ 2005-04-23 14:17:48) 1) Menu Flash... Co do jego tła pod Opera, to podobno od wersji 8 nie będzie problemu.. A z flasha musze korzystać bo czcionka jest nie standardowa i tylko chyba ludzie z klanu mają ją ![]() Po prostu wrzuć to jako grafikę i po sprawie... -------------------- No i co się gapisz? Sygnaturki nie widzałeś?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stronka według mnie bardzo dobra.
![]() -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A ja jak otwieram stronkę to odrazu rzuca się byk w oczy: Witaj Gociu!
Jak widać zamiast ś jest kwadracik -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(nospor @ 2005-05-04 17:08:58) A ja jak otwieram stronkę to odrazu rzuca się byk w oczy: Witaj Go�ciu! Jak widać zamiast ś jest kwadracik Fakt, kodowanie jest CP Windows 1250, czyli też do zmiany :] -------------------- No i co się gapisz? Sygnaturki nie widzałeś?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się menu prezentuje u mnie: http://matid.emmatrade.pl/files/dogtags.png
|
|
|
![]()
|
|
Co do Kodowania to wiem wiem, po prostu nie mialem czasu to pozmieniac ale to jest szczegol do zmiany na koncu narazie robie komentarze do newsow i terminarz
![]() btw. pod moja wersja 1.03 firefoxa (Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3) wszystko wyglada dobrze... dziwne... EDIT: Kodowanie poprawione, dodane komentarze, sesje na bazie no i niedlugo rejestracja userow ruszy ![]() Ten post edytował Fallout 6.05.2005, 03:55:24 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:14 |