![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich ktozy czytaja badz opowiadaja na moj problem
![]() a jest on nastepujacy jakis tydzien temu zrobilem stronke z rejestracja i logowaniem. Wszystko bylo dobrze i wspaniale znajomi testowali i bylo git az tu nagle klops teraz jak chce sie laczyc z baza wyskakuje komunikat Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Host ' ..............................' is not allowed to connect to this MySQL server in C:\webserver\stronka\login.php on line 14 wszystko przez to ze ludzie nie mogli sie logowac jak mialem wszystko w ustawieniach na locahosta i pozmienialem na moj adres IP 62..... podajac port 80 - i teraz pytanie czy laczac sie z baza danych to trzeba gdzies napisac ze przez inny port ? i czy przez inny port ? stronka jest na moim kompie i jest widzialna w necie jak mam poustawiane na moje IP wiec problem bedzie z baza danych, ale jaki ? phpmyadmin z ustawieniami na IP 62..... nie przyjmuje mojego hasla roota to jakas paranoja dodam ze podawalem moje IP w plikach: /phpmyadmin/config.inc.php /apache/conf/httpd.conf /windorws/my.ini P O M O C Y dodam ze mam Apache/2.0.53 (Win32) php/5.0.5-dev mysql4.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli strona znajduje sie na tym samym serwerze co baza mysql to w parametrach polaczenia mozesz spokojnie ustawic localhost. I nie ma w tym wypadku znaczenia czy ty sie laczysz ze strona ze swojego kompa czy z jakiegos innego. Wazne aby serwer www byl widoczny w sieci. Do mysqla wystarczy dostep z poziomu localhosta.
Jesli chcialbys ustawic polaczenie z mysql z jakiegos zewnetrznego serwera to musisz wybranemu uzytkownikowi w mysql nadac odpowiednie uprawnienia. Jednak w twoim przypadku to zupelnie niepotrzebne. -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A najważniejsze: Musisz mieć stałe IP!!!
-------------------- Pozdrawiam, SamoChwała
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki BigZBig juz naprawiam i sie zobaczy
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie musisz miec stalego ip, mozesz miec dynamicznie przypisywane i skorzystac z uslugi no-ip
![]() -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
wiec zrobilem jak bigzbig mowil i nic z tego
zmienilem w my.ini w windowsie z ip na 127.0.0.1 i ten sam blad juz nie moge, same problemy moze jakies inne pliki jeszcze trzeba pozmieniac? ![]() ale jezeli zmieniam wszystko na locala to jezeli ktos bedzie chcial sie zalogowac albo zarejestrowac to ma sie w skrypcie odwlowywac do locala? np mysql_connect( "localhost", "root", "******" ); jak tak pozmienialem to wszystko gra ale u mnie ![]() a jak zmieniam w skrypcie logowania na 62.21.... to dupa ![]() Ten post edytował tresor84 20.04.2005, 10:46:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie no w skryptach umieszczonych na twoim serwerze tam gdzie masz mysql powinienec laczyc sie z localhost
nie wazne czy wchodzi inni uzytkownik z innego kompa -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(AxZx @ 2005-04-20 09:30:13) nie musisz miec stalego ip, mozesz miec dynamicznie przypisywane i skorzystac z uslugi no-ip ![]() Musi być stałe IP i jeśli go nie masz to właśnie korzystasz z no-ip w celu przypisania "sztucznego" IP. które w tym momencie jest Twoim stałym IP. -------------------- Pozdrawiam, SamoChwała
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja dodam ze swojej strony że przy zmianie serwera z starszą wersją MySql (3.23) na wyższy (4.xx bodajże) przestało mi działać połączenie z bazą danych tworzone tylko raz przy stronie logowania. Obecnie na każdej stronie łączę się z bazą. Pisałem o tym w jednym z tematów. Może nie wnosi to wiele do dyskusji, ale zawsze może pomóc.
Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
dziekowka za wszystkie posty, sprawa sie rozwiazala
![]() jeszcze raz dzieki za poswiecony czas pozdro all ![]() aha napiszcie mi jak zamknac temat ![]() Ten post edytował tresor84 20.04.2005, 20:51:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 17:22 |