![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przechowuje w pliku dane o zarejestrowanych użytkownikach w takiej postaci:
username,password,email,real_name,kod_aktywacyjny,czy_aktywny przy rejestracji następny użytkownik jest dopisywany w nowej linijce. Tylko niebardzo wiem jak zmienić jedną z tych danych. Jak zawartość pliku jest np. taka: Cytat ziutek,12345,ziutek@12345.com,Ziutek,151362712,TRUE Ola,blblbl,ola92@gazeta.pl,Ola,12341526,FALSE ujuj,ghgh23ghgh,ujuj@wp.pl,Tomek,25423623,TRUE i moja funkcja ma zmienić $password, albo $czy_aktywny użytkownikowi o nazwie Ola. Jak to zrobić. Kombinowałem troche i wykombinowałem taką funkcję:
ale (o dziwo!) ta funkcja nic nie zmienia. Wczytuje zawartośc pliku do zmiennej, opróżnia plik i wpisuje zawartość zmiennej do pliku (tak to wygląda, a powinna działać inaczej). Więc nie robi praktycznie nic. A przecież jest taki fragment:
![]() ![]() -------------------- Polska przeprasza za Polaków
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a mi twoj kod dziala. MOże zle haslo lub usera do funkcji podawales.
Przerobilem go trochę, bo mial parę byków innych:
Robiles między innymi takiego fora: for($x=0;$x <= count($Userzy)+1;$x++) ten for wyjezdzal ci 2 elementy poza tablicę. powinno być: for($x=0;$x < count($Userzy);$x++) Nie mam pojęcia co ci trzelilo do glowy by tak pisac ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakoś tam se poradziłem (w internecie w jakimś FAQ znalazłem, chyba webhelp.pl czy cuś).
Cytat Robiles między innymi takiego fora: for($x=0;$x <= count($Userzy)+1;$x++) ten for wyjezdzal ci 2 elementy poza tablicę. powinno być: for($x=0;$x < count($Userzy);$x++) Nie mam pojęcia co ci trzelilo do glowy by tak pisac biggrin.gif hmm... chyba miało być tak: for($x=0;$x < count($Userzy)+1;$x++) ponieważ jeśli w pliku była tylko jedna linijka, a w tablicach to się liczy od zera to ta instrukcja równałaa by się takiej: for($x=0;0 < 0;$x++) a to by było bez sensu ![]() -------------------- Polska przeprasza za Polaków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie obraź się, ale to co piszesz jest bez sensu.
Jeśli byłaby tylko jedna linijka w pliku, to tablica miałaby jeden element i count($Userzy) byłby równe 1 a nie 0 a twoj for fyglądałby tak: for($x=0;$x < 1;$x++) (co ma sens) a nie : for($x=0;0 < 0;$x++) Tak więc ma być: for($x=0;$x < count($Userzy);$x++) Jeśli nie wierzysz mi na słowo to sprawdź, a dopiero potem się wypowiadaj -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:40 |