![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Janek- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Zalozylem sobie konto na zagranicznym serwerze funpic.org i tam wlasnie mam problem ![]() Konkretnie wgralem na serwer forum PHPBB i nie mam na nim polskich znaków. Dopiero kiedy w menu IE wybiore Widok/Kodowanie/Europa Środkowa wszystko jest ok. I teraz pytanie: nie da moze jakos zrobic, zeby uzytkownicy nie musieli grzebac w menu, tylko zeby sie automatycznie zmienialo te kodowanie? Jesli sie nie da tak calkiem automatycznie to moze wiecie jak zrobic taka liste rozwijalna na ktorej zmienia sie kodowanie(widzialem na jakiejs stronie cos takiego), aczkolwiek automatycznie byloby najlepiej ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W sekcji meta daj:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=iso-8859-2" /> I jak ktoś ma kodowanie w przeglądarce ustawione na automatic to powinno dzialać -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość_Janek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tylko ja mam to dodac do kazdego pliku z forum PHPBB ?! LOL duzo tego bedzie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
do każdego który będzie oddzielnie wyświetlany.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość_Janek- |
![]()
|
Goście ![]() |
No niestety, pozmienialem wszedzie na kodowanie ktore napisales, rozne rzeczy juz probowalem i caly czas są krzaczki
![]() |
|
|
![]()
|
|
może w przeglądarce nie masz automatic ustawione. podaj linka do strony
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość_Janek- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No faktycznie nie działa
|
|
-Gość_Janek- |
![]()
|
Goście ![]() |
A wiesz moze jak zrobic cos takiego...
LINK jest ta lista rozwijalna - tam mozna zmieniac kodowanie, to bym cos takiego wstawil zeby uzytkownicy jak cos mogli sobie zmieniać to. |
|
|
-Gość_Janek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chyba ze to w ogole o co innego w tym chodzi..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie rzeczy się ustawia a panelu administratora forum phpBB a nie grzebiąc po plikach...
-------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
-Gość_Janek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wynika z tego ze juz to ustawiales, skoro wiesz ze to jest w panelu, bo ja tam nic nie widze, a na forum phpbb piszą zeby zmieniac kodowanie w plikach.
W kazdym razie tak czy tak nie dziala - musi byc chyba polski serwer... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra
![]() Generalnie gdzieś to było, może przy instalacji, ale nieważne. Znajdź plik overall_header.tpl i w nim na samej górze wklej ten kod
-------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 04:14 |