![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mili Panstwo problem jest taki: jest wyszikiwarka <?php // utworzenie krótkich nazw zmiennych $metoda_szukania=$HTTP_POST_VARS['metoda_szukania']; $wyrazenie=$HTTP_POST_VARS['wyrazenie']; $wyrazenie = trim($wyrazenie); if (!$metoda_szukania || !$wyrazenie) { echo 'Brak parametrów wyszukiwania. Wróć do poprzedniej strony i spróbuj ponownie.'; exit; } $metoda_szukania = addslashes($metoda_szukania); $wyrazenie = addslashes($wyrazenie); @ $db = mysql_pconnect('localhost', '', ''); if (!$db) { echo 'Błąd: Połączenie z bazą danych nie powiodło się. Spróbuj jeszcze raz później.'; exit; } mysql_select_db(''); $zapytanie = "select * from kontrakty where ".$metoda_szukania." like '%".$wyrazenie."%'"; $wynik = mysql_query($zapytanie); $ile_znalezionych = mysql_num_rows($wynik); echo '<p>Ilość znalezionych abonentow: '.$ile_znalezionych.'</p>'; for ($i=0; $i <$ile_znalezionych; $i++) { $wiersz = mysql_fetch_array($wynik); echo '<p><strong>'.($i+1).'. IdKontraktu: '; echo stripslashes($wiersz['IdKontraktu']); echo '</strong><br />IdKlienta: '; echo stripslashes($wiersz['IdKlienta']); echo '<br />MSISDN: '; echo stripslashes($wiersz['MSISDN']); echo '</p>'; } ?> i dziala prawidlowo problem jest w tym. ze nie wiem jak zrobic aby wyniki wyswietlaly mi sie jako URL'e. Prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko co w tych urlach ma byc.
Mozna np tak
Musisz zrobic walidacje danych z posta. Jesli ktos poda np $HTTP_POST_VARS['metoda_szukania'] = 'ssss' i nie bedziesz mial takiej tabeli to Ci sie wywali, mozesz zastosowac jakis warunek do metody szukania. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomoglo.
jestem Twoim dluznikiem SongoQ ale nie licz na porade w kwestii php;-) pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz mi pomuc w CSSie bo sie mecze kilka dni i nie wiem jak to zrobic: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=29107
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 19:35 |