![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc... w sumie mam wewnętrzną potrzebę zaproponowac Wam kolejną, (już drugą) czesc php battle prowadzoną przezemnie
![]() ![]() --- Podpielem hwao --- ActivePlayer: dziekuje hwao Ten post edytował ActivePlayer 16.04.2005, 14:03:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zeleży kiedy, jeżeli po 18 Maja, to jestem za, to jest dopiero HardCore
![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ActivePlayer @ 2005-04-13 20:43:35) kolejną, (już drugą) juz trzecia ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
'prowadzoną przezemnie' drugą
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Dobra ja tez moge wziosc udzial... :-)
Tylko co by tu pisac... :-) Hm... moze cos na fsockopen Klien irc'a, jabber'a? Zarzadzanie kompem przez przegladarke (wap - komura?:-) ) Naprawde nie mam pomyslu:P |
|
|
![]()
|
|
to sa w sumie dobra propozycje. wiadomo ze milej sie pisze cos, czego nie ma juz setki w necie, i nie odkrywa sie po raz setny koła
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast pisac jakieś kombinacyjne b.......y może napiszemy jakiś działający skrypt który ktoś będzie mógł uzyć na stronie księga gości do 8-10 kB - wolę odkryć koło i pokazać co mozna zmieścić w paru kilach niż odkrywać 15 kontynent na który nikt nie zawita.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też myśle, że warto by napisać coś prostego. Bo w końcu po co pisać takie skrypty których nikt nie wykożysta??
Ten post edytował MoD 14.04.2005, 12:16:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pełni zgadzam sie w MoD, napiszmy coś użytecznego, może system blogowy, ostatnio dosyć modne
![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popieram pomysł, że skryptem bloga...ale trzeba ustalić jakieś założenia.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blog może być.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Naprawde wolicie pisac cos po raz n-ty, niz cos nowego, moze bardziej oryginalengo ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może byście tak pomyśleli nad czyms bardziej rozbudowanym??
Jakaś biblioteka, np. parserBBCode, bądz verifyForm ![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ActivePlayer @ 2005-04-14 15:16:41) Naprawde wolicie pisac cos po raz n-ty, niz cos nowego, moze bardziej oryginalengo ? Ja tam wolę oryginalne rzeczy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Coś nowego - impletmentacja prawidzwej kolejki akcji w modelu MVC
![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
jeszcze tylko moze warto by wybrac cos takiego, co bedzie w stanie napisac ,lepiej czy gorzej ale bedzie jednak bedzie w stanie, wieksza ilosc programistów. nie kazdy wie co to mvc, nie kazdy wie, co to akcja.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje napisać coś bardziej elementarnego. Obsługa bloga wydaje mi się za bardzo rozbudowana. Ja sam pewnie nie znalazłbym czasu, żeby coś takiego napisać, a chetnie wiąłbym udział w zabawie. Co wy na to?
-------------------- pozdrawiam, chfast
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Skoro każdy rzuca się jakims pomysłem to ja też dorzucę cos od siebie, pomyslałem sobie, że można by zrobić battle na prostą grę zrobioną całkowicie w php ... - To jest moja propozycja na battle. ![]() Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat(scarface @ 2005-04-14 20:34:28) Witam, Skoro każdy rzuca się jakims pomysłem to ja też dorzucę cos od siebie, pomyslałem sobie, że można by zrobić battle na prostą grę zrobioną całkowicie w php ... - To jest moja propozycja na battle. ![]() Pozdrawiam! Wg mnie to bardz dobry pomysl ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2004 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc to gra mi się nie bardzo widzi:) Ja też chętnie wziąłbym udział w takim battle'u, ale nie wiem jak z czasem, bo jestem z leksza zawalony robotą. Najwcześniej miałbym czas chyba w przyszłym miesiącu. A co do skryptu - może np. bramka sms/gg ? Do GG jest opis całego praktycznie protokołu, więc nie byłoby problemu. SMS można zrobić np. z Ery.
-------------------- “Twój czas jest ograniczony, więc nie marnuj go żyjąc tak jak inni. Nie daj się znaleźć w potrzasku przez dogmaty, którymi żyją. Nie ulegaj opiniom, które zagłuszą twój wewnętrzny głos. I najważniejsze, miej odwagę pójść za twoim sercem i intuicją. Wszystko inne jest mniej ważne.”
Steve Jobs |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:49 |