![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Śrem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z pewnym formularzem. Wszytko sprowadza sie do tego, że na jednym formularzu, oprocz pola texowego, umieszczone mam dwa przyciski. Po nacisnieciu jednego z nich laduje sie strona ze skryptem i skrypt ten oprocz pobrania textu powinien rozpoznawac, ktory przycisk został nacisniety. W przeglądarkach Mozilli wszystko smiga elegancko, natomiast pod IE 6 glupieje i nie zwraca zadnej wartości dla przycisku. W kodzie wyglada to mniejwiecej tak: przyciski w formularzu: i pobranie przycisku:
Bede wdzieczny za wszelkie uwagi i sugestie jak to rozwiazac. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może onclick="location.href='';" i onclick="submit();" ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Śrem Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. to chyba nie to - a jesli tak, to nie bardzo wiem jak to zastosowac.
Bo samo w sobie wszystko dziala tak jak jest, text przechodzi bez problemow. Ale ktory to przycisk został naciśniety, nadal pozostaje tajemnica po IE. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że do superglobalnej POST przechodzą wszystkie dane z inputów. Można by zastosować np. dwa radio i jeden submit, albo jakoś przekazać informacje o klikniętym przycisku do JS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2005 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy zamknąłeś tag <form>. Ostatnio sam miałem podobny problemik, po czym okazało się, że IE głupieje jak się zapomni o "zamknięciu" formularza
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wszystkie tagi sa pozamykane. i by nie bylo nic, ale ten z^&$&$^% IE nie reaguje tak jak powinien. Sam juz nie wiem w czym tkwi problem! Ja - osobiście sie poddaje - pomocy!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 07:18 |