![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy istnieje jakiś sposób by w polu formularza była możliwość wpisywania liczb słownie lub liczbowo a do bazy zapisywało liczbowo. Dziękuję za wszelki odpowiedzi
-------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musiałbyś napisać swoją funkcję do tego. Poza tym musiałbyś też wymusić na userach określony sposób wpisywania słownie tych liczb, bo inaczej to byłby kłopot
![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewny czy baza danych ci to przyjmie, a nie chce mi sie sprawdzac teraz
![]() sproboj:
Teraz ciag znakow w $aForm przyjmuje typ numeryczny. pzdr cudny -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
cudny: a skąd niby funckja settype ma wiedzieć ze napis "tysiąc" to 1000? Trochę pomyslunku. Be własnego skryptu (lub cudzego) do zamiany napisów na liczby nic z tego nie będzie
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zle zrozumialem pytanie - myslalem ze chodzi o typ znakow a nie ze jak sie wpisze slownie tysiac to zmienna ma przyjac 1000.
pzdr cudny -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedz czemu chcesz to zrobic, przeciez liczby w postaci cyfr wpisuje sie 100 razy szybciej i piendziesiat (
![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakbyś użył wyszukiwarki na forum to byś znalazł skrypt autorstwa któregoś z użytkowników foróm który działa w obie strony.
Wiec jeśli nie dasz sobie rady poszukaj. -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat(kubatron @ 2005-04-15 11:40:12) Jakbyś użył wyszukiwarki na forum to byś znalazł skrypt autorstwa któregoś z użytkowników foróm który działa w obie strony. Noo.. ja chcętnie ten skrypt zobaczę... Zlinkuj go kubuś, co? Bom niezmiernie ciekaw gdzieś Ty znalazł konwerter, zamieniający "tysiąc" na "1000"... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, jak chcesz to moge ci podesłać skrypt do zamieniania liczby na zapis słowny, troche zmian i będzie w obie strony, nie umieszczam tego tutaj bo jest tego ponad tysiąc linii (zmienia liczby na zapis słowny w zakresie 0 do 99 999 999)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jemu chodzi o odwrotna konwersje: text do liczb.
PS. az 1000 linii? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(donpablo @ 2005-04-15 11:26:39) troche zmian i będzie w obie strony, Kurna, następny..... To zrób mi proszę te kilka zmian i podeślij, jeśli łaska. A przy okazji, swego czasu ktoś tu napisał konwerter liczba -> tekst. Używam go do dziś, bo ma on raptem kilkadziesiąt linii. Ten 1000 linii to pewnie wyglada tak: ;-) -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobre sobie
to sprubuj zrobić taki konwerter w przedziale liczb od 0 do 99 999 999 jeśli ci sie uda to dostaniesz nobla no i jeszcze konwertuje liczy całkowite i rzeczywiste .... powodzenia Ten post edytował donpablo 15.04.2005, 12:12:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
'pięćdziesiąt dwa i trzy czwarte'
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do zamiany z int lub float na postac slowna to jest classa dostepna na pear - obslugija chyba okolo 15 jezykow (doklanide nie pamietam), dodatkowo wyswietla cene np sto zlotych piec groszy, ale czegos takiego zeby dzialalo w odwrotna strone raczej do konca nie da sie zrobic: - polskie litery, za duzo mozliwosci wpisania liczby. Nie wiem dlaczego chesz takie cos zaimpementowac, jak dla mnie wydaje sie to chorym pomyslem.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:29 |