![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich chetnych porad
![]() sprawa wyglada nastepująco mam powiedzmy select zakupy, typy dockumentow, terminy .... from budzet where cos tam cos tam cos tam w where'rze wykonuje jakies operacje dodawania odejmowanie dzielenia itp itede z uzyciem miedzy innymi wartosci z pola zakupy A teraz do sedna sprawy Zakupy moga byc na plus lub minus a wiec zarowno -234 jak i 234 sa poprawne lecz do moich "funkcji" zliczajacych w where'rze potrzebuje takiej zaleznosci jesli zakupy sa mniejsze od 0 to zakupy = 0, lecz tylko na potrzeby samej sqlki - danych nie moge zmodyfikowac, w tabeli powinno zostać te -234. Pomyslow bylo pare raplacowanie i zrzucenie to-number , probowalem decode'm wszystko skonczylo sie na D..... za wszelka pomoc z gory THX Ten post edytował Method 13.04.2005, 22:22:37 -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
ale liczba chwil, ktore zapieraja dech w piersi" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- Mozesz uzyc union i wyciagac mniejsze o 0 a w 2 zapytanie wieksze od 0 ale pierwszego zapytania zwracac w polu zakupy 0 a w 2 tak jak maja byc.
-Inny sposob to zastosowac jakis warunek -Odwolac sie do funkcji ktora by Ci zamieniala Mozliwosci jest wiele. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wielkie dzieki
napisalem se procedurke co mi to agreguje i po sprawie -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak z Ciekawosci na jakiej wersji pracujesz?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ora 8 i 9 - wiem ze 8 powinienem migrowac ale jakoś to boli za bardzo.
w filiach mam mssql'a - czasem uzywam ![]() -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:33 |