![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Piszę tutaj, bo po prostu już nie wiem gdzie - często na koszulkach i naszywkach widnieje napis pisany czcionką Metallici 'Radio Maryja' - możek tosć kojaży. ale tam jest cos jeszcze - 666 mhz. Bardzo mnie nurtuje jedna rzecz - co to do licha jest to 666? przeciez takiej czestoloiwosci nie ma, pytałem dzisiaj księdza na religii - dostałem uwage. Pytam rodziców - mówią że nie wiedzą. Co jest nie tak z tym 666? Ponoć 777 to liczby boga - przez mysl mi przeszła opcja ze to sa liczby szatana albo cos na ten deseń. Wiem, że to raczej nie odpowiednie miejsce zeby zadawac takie pytania, ale w koncu HydePark, czyli rozmwy bez ograniczeń... Z góry dzięki za odpowiedź. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
666 - jest to numer besti, zapisany w Bibli, w księdze Apokalispy (Objawienia)
Czyli skojarzenie że to sa liczby szatana, jest jak najbardziej poprawne. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki piękne
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2005 Skąd: Płońsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale za spytanie co znaczy 666 dostac uwage... LOL
|
|
|
![]()
|
|
ale po ksiedzu odrazu widac ze cos z nim nie tak :/ on jest jednym z tych, ktorzy nie sa kapłanami z powołania, tylko dla kasy... (bez urazy dla mojego szanoiwnego księdza)
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiscie, jedyne skojarzenie jakie powinno wszystkim Wam przyjsc na mysl to, 666 => prawa zapisu i odczytu dla usera, grupy i reszty (oczywscie w *nixowym VFS)
![]() -------------------- pozd.
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(rachwal @ 2005-04-12 20:43:50) Osobiscie, jedyne skojarzenie jakie powinno wszystkim Wam przyjsc na mysl to, 666 => prawa zapisu i odczytu dla usera, grupy i reszty (oczywscie w *nixowym VFS) ![]() E tam, mi 666 kojarzy się z belą ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
666 kojazy ci sie z bela, a 666 kojazy sie tez z szatanem, co z tej rownosci wynika bela=szatan ?
![]() nie no zart oczywiscie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeden user odpowiedzial zgodnie z tematem heheh 666 - uprawnienia.
A tak na powaznie to troszeczke nie to forum i wiezdzamy na sprawy religijne i interpretacje bibli: Apokalipsa Św Jana rozdzial 13 koncowe wersy: Cytat kto nie ma znamienia - imienia Bestii lub liczby jej imienia. 18 Tu jest [potrzebna] mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba ta bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć. Kiedys rozmawialem na ten temat z ksiedzem i powiedzial ze sa 2 wyjasnienia tego: 1 tak jak to sie pojawilo na forum 666 - liczby przeciwne, niedoskonale - symbolizujace cos zlego - pasuje definicja. Moze przytocze tekst z jednego z serwisow: Cytat szóstka, jako niedopełniona siódemka, jest symbolem niedoskonałości. Wcieloną więc (przez wyrażenie tej samej liczby w jednostkach, dziesiątkach i setkach) niedoskonałością jest ziemski Antychryst, władca - uzurpator. Tłumaczenie to ma ciekawą analogię: w apokryficznych Księgach Sybilińskich ręka chrześcijańska nazwała Chrystusa symbolem 888, składającym się z trzech symboli doskonałości nieskończonej (7 +1). Prób aktualizowania liczby Bestii aż po dobę ostatnią wciąż nie brak. Ale nie tędy prowadzi droga do prawdziwego odczytania sensu Apokalipsy (patrz KP, s.643) 2 wyjasnienie, tez to samo znalazlem w tym serwisie, no troszeczke moze inaczej pisze ale wskazuje na tego samego czlowieka, moze tez wkleje teks jaki byl na stronie: Cytat Przeliczenie - to tyle co rozszyfrowanie modnej w starożytności gematrii, czyli izopsefii. Polegała ona na podsumowaniu wartości liczbowej poszczególnych głosek alfabetu, składających się na czyjeś imię. U Hebrajczyków i Greków litery alfabetu traktowano też jako cyfry, pierwszych dziesięć liter odpowiadało wartościom od l do 10, następne odpowiednio 20, 30, 40 itd. Tutaj autor każe dokonać odwrotnego działania: z danej sumy odczytać jej składniki sensowne. Człowiekiem, o którego tu chodzi, jest zraniona głowa (13,3.14), czyli jeden z władców, utożsamiany jakoś z całą Bestią. Prób przeliczenia cyfry 666 zna historia egzegezy bez liku. Najbliższe prawdy zdaje się być odczytanie: CEZAR NERON. Gdy się ten tytuł napisze spółgłoskami hebrajskimi i nada im wartość liczbową, stosowaną przez Hebrajczyków, suma cyfr wówczas się zgadza. Ukrycie w ten sposób imienia prześladowcy, które mógł lektor wyjawić wiernym na zgromadzeniu liturgicznym, było środkiem bezpieczeństwa w razie znalezienia tekstu przez pretorianów I teraz jest taki problem jak to samemu zinterpretowac, o co chodzilo autorowi, kiedys myslalem o wyjasnieniu tego, ale wiekszosci ksiezy poprostu nas zignoruje. Odnosnie o wykorzystaniu 666 w muzyce, troszeczke scena metalowa kojarzy sie z takimi rzeczami, kilka zespolow poruszylo ten temat i "mroczna muza" ewoluowala w tym kierunku. Mozna smialo powiedziec ze oprocz tej wspanialej muzy jest wiele nieraz zbednych elementow kojarzacych sie z satanizmem, to jest tak jak z np pop, czy disko zamiast pan krecocych pupami mamy czarny kolor, symbole, duzo motywow religijnych niezrozumialych dla ludzi z poza kregu zainteresowania. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no cóż, wielkie dzieki za wyjaśnienie - ale troche wyrozumiałości w podstawówce to ten ksiądz mogl wykazac... wszak po to tam jest, zeby mnie uczyc...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2004 Skąd: Sulejówek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to jeszcze na 666 stronie 4 cześci harrego pottera jest opis czarnej mszy
![]() I jak mnie cieszy, że mam religie ze świecką osobą a szkoła mieści sie przy kościele. -------------------- gry komputerowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tam od razu szatan
![]() Słyszeliście o Doktrynie Lucyfera ? Nie szerzmy zła, tylko nieśmy światło i oświecajmy nieoświeconych ![]() A podobno pierwsi sataniści byli najwybitniejszymi naukowcami ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
karzdy wyznaje co innego
![]() -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Temat wyczerpany i zchodzi na zly tor, zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:52 |