![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam serdecznie
zwracam sie z prosba o pomoc, mianowicie probuje od jakiegos czasu przejsc na OOP. Jednak jak to zwykle bywa mam z tym "MALE" problemy ![]() w zwiazku z tym nasuwa mi sie milion pytan ![]() - jak mozna inaczej wykozystac klasy tak zeby nie sluzyly tylko jako kontener dla funkcji? ![]() - czy jesli buduje kolejna klase dziedziczac z poprzedniej klasy a poprzednia klasa dziedziczy z jeszcze innej to czy w trakcie inicjalizacji obiektu nie pochlaniam zbyt wiele pamieci? - do czego mozna tak naprawde wykorzystac te singletony i inne fajne obiektowe funkcje jezyka php? - przyznam sie ze sporo czytalem ale naprawde mi ciezko ![]() - problem polega na tym ze napisalem naprawde WIELKA aplikacje web'owa i kiedy jakis czas temu zaczalem uzywac klas i template'ow zauwazylem jak duzo oszczedzam miejsca na dysku tzn. jak pewnie kazdy zauwazyl kod pisany linia po lini to totalne dno ![]() - wiem ,ze obiektowosci nie da sie nauczyc od tak , bo to raczej sposob myslenia ale prosze o wskazowki jak sie do tego madrze zabrac pozdrawiam i bardzo prosze o nawet najmniejsze wskazowki ![]() toth ps. i jeszcze jedno , takie fajne cos jak MVC? warto sie tym zainteresowac? Ten post edytował toth 12.04.2005, 17:43:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:38 |