Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> OOP - próbuje ogarnac temat :>, jak wyzej ^
toth
post 12.04.2005, 17:30:33
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam serdecznie
zwracam sie z prosba o pomoc, mianowicie probuje od jakiegos czasu przejsc na
OOP. Jednak jak to zwykle bywa mam z tym "MALE" problemy snitch.gif
w zwiazku z tym nasuwa mi sie milion pytan snitch.gif :
- jak mozna inaczej wykozystac klasy tak zeby nie sluzyly tylko jako kontener dla funkcji?questionmark.gif np. co powinno sie umieszczac w poszczegolnych fragmentach klasy USER tak zeby kod stal sie naprawde efektywny a nie powielac co jakis czas kod z poprzednich funkcji?

- czy jesli buduje kolejna klase dziedziczac z poprzedniej klasy a poprzednia klasa dziedziczy z jeszcze innej to czy w trakcie inicjalizacji obiektu nie pochlaniam zbyt wiele pamieci?

- do czego mozna tak naprawde wykorzystac te singletony i inne fajne obiektowe funkcje jezyka php?

- przyznam sie ze sporo czytalem ale naprawde mi ciezko snitch.gif

- problem polega na tym ze napisalem naprawde WIELKA aplikacje web'owa i kiedy jakis czas temu zaczalem uzywac klas i template'ow zauwazylem jak duzo oszczedzam miejsca na dysku tzn. jak pewnie kazdy zauwazyl kod pisany linia po lini to totalne dno snitch.gif

- wiem ,ze obiektowosci nie da sie nauczyc od tak , bo to raczej sposob myslenia ale prosze o wskazowki jak sie do tego madrze zabrac

pozdrawiam i bardzo prosze o nawet najmniejsze wskazowki snitch.gif

toth

ps. i jeszcze jedno , takie fajne cos jak MVC? warto sie tym zainteresowac?

Ten post edytował toth 12.04.2005, 17:43:22
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- toth   OOP - próbuje ogarnac temat :>   12.04.2005, 17:30:33
- - hwao   Cytat(toth @ 2005-04-12 18:30:33)- jak mozna ...   12.04.2005, 18:18:27

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:38