![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Pascal- |
![]()
|
Goście ![]() |
Uwaga! Z góry ostrzegam że jestem lamerem jeśli chodzi o php.
Mój problem jest nastepujący: w kodzie glownej strony mam m. in. takie instrkcje: . . <a href="index.php?action=aktualnosci">Aktualności</a> . . If($action==aktualnosci) include("aktualnosci.php"); else . . dzięki którym załączam podstrony np. aktualności. Potrzebuję teraz w tych podstronach załączyc kolejne pod-podstrony z wykorzystaniem PHPa. Męczę się już kilka godzin i nie potrafie znaleźć rozwiązania. z góry serdeczne dzięki Pascal |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niewiem czy dobrze zrozumiałem ale chyba chodzi Ci o to:
a link powinien wyglądać tak: jeśli nie to sorx, ps, na przyszłość używaj tagoów php / code ![]() Ten post edytował fiszol 12.04.2005, 04:08:07 -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Jezeli potrzebujesz dalej cos zalaczac to w pliku aktualnosci.php dajesz
|
|
|
-Pascal- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki bardzo za informacje ale niestety, źle to wytłumaczyłem. Spróbuję jeszcze raz na podstawie tego rysunku:
przyklad (22kb) Chciałbym na PodStronie mieć tak jakby kolejne menu w którym mógłbym wybierać dowolne PodPodStrony. I jeszcze parę uwag, ktorych nie musicie uwzględniać (mam nadzieje że już nie namieszam zupełnie ![]() 1. Gdyby się dało to fajnie by było aby jak najwięcej kodu php znalazlo się nie na głownej stronie (index.php) a na PodStronie (galeria.php). 2. Z pewnych powodów chciałbym aby PodStrona galeria.php oraz wszystkie z nią związane PodPodStrony były na innym serwerze niż cała reszta. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku index.php dajesz cos takiego:
a link powinien byc w takiej postaci: a w pliku aktualnosci.php dajesz
a link powinien byc w takiej postaci: mam nadzieje ze o cos takiego ci chodzilo |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzieki Sendi.
Mam to co chciałem, chociaż wkradł się tobie na końcu mały błąd: ------------------------------- a link powinien byc w takiej postaci: HTML -------------------------------- powinno być: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 16:07 |