![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
moja strona jest zrobiona w php. mam nagłówek, menu i stopkę, oraz treść generowaną na podstawie przekazywanych zmiennych GET. czy da się tak zrobić, żeby zmienne zostały przekazane, ale były niewidoczne w pasku adresu, lub żeby znikały po załadowaniu się strony?
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm nie wiem jak dobrze znasz php ale przedstawie ci pewne rozwiązanie twojego problemu, z użyciem sesji i przekierowania
index.php
strona.php
Info Uruchamiasz strone z parametrem index.php?zmienna1=cos&zmienna2=cos2&zmienna3=cos3&zmienna4=cos4 te zmienne sa odczytywane i zapisywane w sesji i nastepuje przekierowanie do drugiej strony gdzie te dane z sesji mozesz odczytyac ale nigdzie ich nie widac Mam nadzieje ze rozumiesz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
rozumiem, i to bardzo ciekawe, a jak to sie ma w praktyce z szybkością działania?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2005 Skąd: Płońsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dane te sa zapisywane do COOKIE. A dziala wmiare szybko.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:34 |