![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2003 Skąd: ckmk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
nie mam zielonego pojęcia o php, kombinowanie metodą prób i błędów w zmodyfikowaniu poniższego kodu nie przynosi efektów, pomóżcie! mam kod skryptu do wysłania formularza: [php:1:21b7dabffd]<? if (($zgoda == "")) { echo "<form name=form method=post action=mail.php3>"; echo "nie wyraziles zgody, uzupełnij brakujące pole<br>"; } if ($zgoda == "") { echo "zgadzam sie z warunkami<br><input type=checkbox name=zgoda><br>"; } if (($zgoda == "")) { echo "<input type=submit name=submit value=wyślij>"; echo "<input type=reset name=reset value=od nowa>"; echo "</form>" } else { $wiadomosc = "imie i nazwisko: $imienadres email: $mailnzamawiam: $wybor1nzamawiam: $wybor2nzamawiam: $wybor3nzamawiam: $wybor4nemisja: $emisjanzgoda: $zgodantresc wiadomosci:n$trescn"; $header = "From: $imiernReply-To: $mailrn"; mail ("dudley@veranet.pl", "Formularz", $wiadomosc, $header); echo "$imie! dziękujemy za wypełnienie formularza"; } ?>[/php:1:21b7dabffd] problemem jest to, iż chcę, aby adres e-mail podany przez wypełniającego (kod pola na stronie nizej) pojawił się w przysłanej wiadomości w polu "od", by autoresponder mógł zadziałać prawidłowo. Kod <p align="center"><font size="1" face="Verdana">adres e-mail:</font><br><input type=text name="mail" size="65"></p>
za nic nie mogę tego osiągnąć. proszę o pomoc. z góry dzięki, Piotrek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:8c7c8ba2aa]<?
$header = "From: $imiernReply-To: $mailrn"; ?>[/php:1:8c7c8ba2aa] Chyba zamiast $imie powinno być $mail, co? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2003 Skąd: ckmk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie o to chodziło! serdeczne dzięki i dozgonna wdzięczność!!
![]() tak to jest, jak się ktoś porywa na coś, o czym nie ma pojęcia! raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam, Piotrek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:10 |