![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam plik index.php
jak organizowac tego typu wyswietlanie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj na temat petli switch
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok,
ale czy tak jakby (podstrony-glowne okno index.php) wywolywac funkcja czy includowac? jakie sa aktualne trendy? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoria mowi, ze kod strony powinien byc efektywny, prosty, czytelny, logiczny i mozliwie latwy do rozbudowy. A tak juz bardziej szczegolowo. Dobrym rozwiazaniem w tego typu przypadkach jest zastosowanie szablonow np. smarty.
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
itd. itd. jak już to ja bym zrobił coś takiego:
![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OMG: TABLICE slyszeliscie o tablicach?
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Mam dziwne wrażenie, że ernik pyta jednak o coś innego.
Czy lepiej jest przechowywać poszczególne podstrony w jednym pliku, czy też każdą w osobnym. I niezależnie od tego, czy takie podstrony (moduły, akcje) bedą zapisane w postaci klas, funkcji, czy strukturalnie, to, jeśli mają to być samodzielne, nie powiązane z sobą elementy, to powinny być w osobnych plikach, ładowanych tylko wtedy, gdy dany będzie potrzebny. Temat poruszony przez odpowiadających (czyli to, jak dane element ma zostać wywołany) również jest ciekawy, ale to już chyba wiele razy było pokazane, przy tłumaczeniu MVC -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Cytat(bigZbig @ 2005-04-11 12:02:00) Poczytaj na temat petli switch Napewno ? |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Postanowiłem na tę okazję napisać funkcję ![]() Oto kod:
Teraz opis : nazwy plików muszą być następujące: create_page1.php , create_page2.php , create_page3.php , ... , create_page69.php , itd. stronę wyświetlasz poprzez nadanie wartości zmiennej $strona . Robisz to np. tworząc taki link : index.php?strona=1 Podajesz tylko numer, create_page oraz rozszerzenie *.php dokleja się automatycznie ![]() Możesz się tym pobawić i zobaczyć jak Ci to pasuje ![]() Pozdrawiam. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:00 |