![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tutaj takie proste newsy jak zrobić żeby zamiast tabeli newspl można było wybierać np dwie tabele newspl i newseng np wybór z pola <select> Proszę o pomoc ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to chodzilo ? -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy tak jest dobrze, gdy mam tak
to pokazuje mi sie błąd taki, jużtak próbowałem a co do tamtego to nie mam wybierać tabeli tylko funkcje instert. Kod Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\apache\httpd\html\oup\news.php on line 21 ![]() ![]() ![]() Ten post edytował potreb 11.04.2005, 08:07:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz czy tak przejdzie -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Działa, ale chodzi mi głównie o wyswietlanie newsów.
Zmienna $newsy słuzy mi do tego aby okreslic w langu jaka to tabela dla jakiego jezyka. Ale teraz mi wyskakuje bład taki: Kod Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\apache\httpd\html\oup\news.php on line 12 No i własnie nie wiem w czym teraz problem. Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam Ten post edytował potreb 11.04.2005, 14:55:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zapytanie CI nic nie zwrocilo, a wywolujesz mysql_fetch_array, musisz dodac warunek ile rekordow zwrocilo
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2005 Skąd: Płońsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jabym dal polecenie IF...
A potem wystarczy dodawac na koncu URL'a Polska strona = index.php Angielska strona = index.php?lang=ang |
|
|
![]()
|
|
@Michał2000 Nie wiem czy Cie dobrze zrozumialem, ale wydaje mi sie ze jest bezsensowne laczenie sie z inna baza w celu pobrania tekstu innego jezyka. Po co replokowac dane??
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
hm.. może coś takiego, nie wiem czy będzie działać, bo nie robiłem jeszcze pobieranie danych z bazy poprzez pętlę for. Poza tym, zmęczony jestem ic oś może być źle napisanie.
|
|
|
![]()
|
|
@Ociu nie musisz tak kombinowac wystarczy ze wstawisz warunek do ilosci rekordow:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Międzyborów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Michał2000 @ 2005-04-11 19:02:15)
Jakiś ten Twój kod dziurawy. A co sie stanie gdy user wpisze z palucha: index.php?lang=rosyjski ? jak wrzucasz odpowiedzi i wklejasz kod to moze sensowny? a poza tym gdzie sprawdzenie czy $_GET['lang'] w ogole istnieje? -------------------- pozdrawiam
jedrus4 |
|
|
![]()
|
|
@jedrus4 To mnie tak akurat nie przerazilo, bo zawsze mozesz dopisac walidacje i bedzie wszystko ok, najgorsze jest to ze z tego kodu wynika ze @Michał2000 chce uruchamian kolejne instancje baz wedlug jezyka, co dla mnie sie to troche porazka wydaje i duplikowanem sie danych.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Międzyborów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(SongoQ @ 2005-04-12 23:01:42) najgorsze jest to ze z tego kodu wynika ze @Michał2000 chce uruchamian kolejne instancje baz wedlug jezyka, co dla mnie sie to troche porazka wydaje i duplikowanem sie danych. No tak, ale to juz napisales. Przeciez wystarczy do tego jedna tabela - bylaby tam informacja np. o dacie dodania newsa, autorze i dwie wersje jezykowe. Pozniej wystarczy:
Ten post edytował jedrus4 13.04.2005, 08:46:13 -------------------- pozdrawiam
jedrus4 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:17 |