![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2005 Skąd: Nigdzie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć !
Mam problem - kiedy wczytuje do zmiennej $text jakieś słowo, ze znakami takimi jak cudzysłów i apostrof, np. "don't", to zamienia mi je na \"don\'t\". Jeżeli te zmienną przekaże dalej, to wychodzi \\\"don\\\'t\\\", pużniej \\\\\\"don\\\\\\'t\\\\\\" itd. Wiecie może co zrobić, aby niezamieniało znaków w zmiennej ? PS. I Jakie kodowanie znaków jest domyślne dla php, bo zamiast poslkich znaków w zmiennych pobranych z plików zapisanych w ISO-8859-2, mam krzaki. Ten post edytował Tsiru 9.04.2005, 22:47:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strip_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
albo w. regularne..
Pozdrawiam! Ten post edytował scarface 9.04.2005, 22:48:43 -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@scarface:
a nie strip_slashes? poza tym jesli przyjmujesz zmienne od usera to mozna sie pobawic ustawieniami magic_quotes_gpc (ini_set) -------------------- Nie rób nic na siłę - weź większy młotek ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Leezard @ 2005-04-09 22:03:25) @scarface: a nie strip_slashes? poza tym jesli przyjmujesz zmienne od usera to mozna sie pobawic ustawieniami magic_quotes_gpc (ini_set) Nie.. strip_slashes tylko => stripslashes();. Tak pomylilo mi sie.. ![]() Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i qrde chcialem byc madrzejszy i tez zrobilem babola
![]() -------------------- Nie rób nic na siłę - weź większy młotek ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2005 Skąd: Nigdzie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje wam bardzo, działa świetnie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 00:06 |