![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2005 Skąd: Nigdzie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć !
Mam problem, który polega na tym, że kiedy wpisuje
to wypluwa to ? Kod linia 1 plik plik.txt prezentuje się tak: Kod linia 1 linia 2 linia 3 linia 4 Wiecie co zrobić, żeby wyświetlało cały plik ? (mam php w wersji powyżej 4) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, ale nie rozumiem dlaczego dziwisz się, że funkcja pobierająca pojedyncza linię z pliku zwraca Ci tylko 1 linię?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2005 Skąd: Nigdzie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie uczyli że fgets() pobiera linię z pliku o podanej długości, a entera traktowałem tak samo jak znak (i pewnie tu jest muj błąd).
A jeżeli chodzi o file_get_contents() to nie w moim php, ale dzięki za pomysł z file |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z pobieraniem funkcji fgets() tylko jednej linii z pliku to fakt, a co do file - pamiętaj, że otworzy plik jako tablicę
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2005 Skąd: Płońsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Tsiru @ 2005-04-09 22:22:58) Mnie uczyli że fgets() pobiera linię z pliku o podanej długości, a entera traktowałem tak samo jak znak (i pewnie tu jest muj błąd). A jeżeli chodzi o file_get_contents() to nie w moim php, ale dzięki za pomysł z file fgets" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual pobiera linię o podanej długości z pliku, o ile wcześniej nie trafi na znak nowej linii... Co innego fread" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, który pobierze tekst o podanej długości bez zwracania uwagi na jakiekolwiek inne znaki ![]() file_get_contents($plik) najprościej przedstawia się tak, jak już napisał crashu - implode('', file($plik))... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzięki, już wiem wszstko
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:49 |