![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie formularz
Po nacisnieciu Wyslij
Wszystko spoko ale mnie takie rozwiązanie nie satysfakcjonuje. Na serwerze mam wyłączoną opcje unlink. A chcialbym moc uploadowac zdjecia w locie, np zaladowac 3razy zdjecie, ktory by sie wyswietlily na stronie i by bylo pytanie czy zapisac na serwerze i dopiero po zatwierdzeniu zdjecia faktycznie by trafialy na serwer. Czy da sie cos takiego zrobic?? Chodzi mi tylko o mozliwosc uploadu dowolnej ilosci plikow do jakiegos folderu tymczasowego, a nastepnie przeniesc te pliki do folderu docelowego na serwerze. Lub jesli nie chce aby te zdjecia znalazly sie na serwerze wtedy kasuje sie caly folder tymczasowy z tymi zdjeciami. Macie jakies pomysly zeby to rozwiazac ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rename('aaa", 'bbb'); - zmiana nazwy pliku "aaa" na "bbb"
rename('bbb", 'test/'); - przeniesienie pliku "bbb" do katalogu "test" rename('aaa", '..'); - przeniesienie pliku "aaa" do katalogu nadrzędnego rename('aaa", 'test/bbb'); - przeniesienie pliku "aaa" do katalogu "test" // ze zmianą nazwy na "bbb" to są takie funkcje myślę zę to rozwiąże problem |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
W js dodajesz formu do uploadu (dowola ilosc) nastepnie w php odbierasz pliki ( foreach" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() ), wrzucasz je do folderu temp z id sesji nastepnie wysietlasz wszytkie w nim i czy zatwierdza (jak tak to je przenosi jak nie usuwa)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 13:23 |