![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem ! A wiec mam tabelke w ktorej znajduja sie dane
lp.. 1,2,3,4 etc. Imie Nazwisko, Funckja, Przedmioty i w tej tabeli znajduje sie informacje np. 1. Jan Kowalski Dyrektor Matematyka I nie wiem jak sobie poradzic aby zrobic cos takiego zeby mozna bylo np. sortowac dane wedlug wszystkich nauczycieli Matematyki, Polskiego, wyswietlic wszystkich Dyrektorow etc oraz np. wpisac nazwisko Kowalkis i wtedy skrypt zwrocil by dane na temat wszystkich Kowalskich - jaka pelnia funkcje etc Moglby ktos pomoc ? Aha wszystkie dane sa normalnie przechowywane w tabelkach w dokumencie np. lista.php nie sa podpiete do zadnej bazy danych etc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz dane wczytac do tablicy, nastepnie uzyc funkcji sort i sortowac dane.
Z wyszukiwaniem jest podobnie. Jest wiele algorytmow do tego: do sortowanie i szukania. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze jakas podpowiedz tez mnie to intereuje ! Mam podobny problem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz to zczytac z tabelki z htmla i wtedy sortowac? Napisz dokladnie gdzie masz dane to rozwiaze Ci ten problem.
Najgorsze w tym wszystkim to jest zaladowanie danych do tablicy. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:47 |