![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2004 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na temat mojego problemu przejrzałem google i wątki z 3 ostatnich stron w tym dziale, ale jednak nic nie znalazłem, w związku z tym proszę o pomoc, wyjaśnienie mi tej kwestii.
W zamieszonym poniżej przykładzie przygotowałem style do kolorowania elementów, oraz do odpowiedniego wyrównywania na stronie. Moje pytanie dotyczy tego, czy mogę te style łączyć tak, jak to zrobiłem w nagłówkach.
Zarówno IE, FireFox i Opera tak samo interpretują ten kod i niby pozwalają na takie łączenie. Jednak gdy przerabiam kurs CSS'a na www.w3schools.com - czytam: Cytat Note: Only one class attribute can be specified per HTML element! The example below is wrong: <p class="right" class="center"> This is a paragraph. </p> Faktycznie w sposób tam zaprezentowany się nie da, gdyż wtedy drugi atrybut class jest ignorowany. Ale czy mój sposób jest dobry i zgodny ze standardem? A jeśli nie to jakie są inne sposoby, oprócz tworzenia styli "każdy z każdym"... Z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:06 |