![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem poczatkujacym programista i mam problm z zrobieniem formularza który bedzie wysyłał maile
Skrypt php wygląda tak: post.php3
a formularz kontakt.html tak Problem wygląda nastepujaco: po kazdym odsierzeniu strony dostaje pustego maila na moją skrzynke. logiczne skrypt się wykonuje. ale jak temu zapobiec?? Drugi problem to:kontakt.php3 otwierany jest w <iframe src="kontakt.html" frameborder=no scrolling=no name="panel" width=500 height=500 </iframe> i po wysłaniu listu wyskakuje mi tylko tło(zielone);p Prosze o pomoc. Jestem rzadny wiedzy:))) Z góry dziękuje Ten post edytował visionnt 7.04.2005, 23:20:14 |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest kilka mozliwości:
można przekierowac po wysłaniu maila na inna strone na przykład z potwierdzeniem wysłania maila
ale to i tak do końca nie rozwiązuje problemu a można uzyc sesji a w pliku post.php3
To powinno rozwiązać twój problem albo przynajmniej narzucić kierunek myślenia Jeśli są jakieś błedy w zapisie to poprawcie mnie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie dziła. Lecz mam jeszcz taki proble że jak otzrymuje poczye na outlocka to w nazwie od nie widnieje napis"Unprivileged user". Jest to wina serwera na którym znajduje się stronka??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, to wina konfiguracji serwera SMTP na serwerze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No niestety nie pomogło. Funkcja ma dokładną składnie:
Formularz pyta tez o maila zwrotnego... Lecz nie jest od wyswietlany. lecz da się na niego odpowiedziec... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:48 |