![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem Pythona i Mod_Pythona
![]() Skonfigurowałem apache'a, to jest w pliku httpd.conf czy jak to się nazywa dałem: Cytat <Directory C:\WebServer\Apache2\htdocs\> AddHandler mod_python .py PythonHandler py PythonDebug On </Directory> No i mam plik py.py z taką zawartością: Kod from mod_python import apache def handler(req): req.write("Hello World!") return apache.OK Gdy uruchamiam skrypt w przeglądarce, pojawia się błąd: Cytat Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, fipaj@poczta.onet.pl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error. More information about this error may be available in the server error log. Apache/2.0.53 (Win32) php/4.3.10 mod_python/3.1.3 Python/2.3.5 Server at localhost Port 80 Przeszukałem sieć, ale nie znalazłem niczego ciekawego... Manual Pythona też niewiele mówi na temat błędów... Proszę o pomoc, jeśli chodzi o Pythona jestem zielony... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Fipaj @ 2005-04-07 12:44:26) No i mam plik mptest.py z taką zawartością: Kod from mod_python import apache def handler(req): req.write("Hello World!") return apache.OK Błąd jest we wcięciach. W Pythonie wcięcia są istotne dla interpretacji programu. Wiersz "def handler(req):" musi się zaczynać w tej samej kolumnie co "from...", czyli w zerowej. Pojedyńczo wcięte powinny być dwa ostatnie wiersze (ciało funkcji). Być może są też inne błędy związane z konfiguracją, tego nie wiem. -- Piotr Włodarek http://www.piotr-wlodarek.pl :: Software Engineering 4 Those Who Care About The Craft |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 19.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dołączę się do tematu. Wie ktoś może jakie pliki należy pobrać oraz jak je doinstalować do WebServa, by można było korzystać z pythona przy tworzeniu witryn? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 6 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co mówi error log apacha?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 19.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim przypadku nic nie mówi, a to z powodu takiego że nie wiem jak się zabrać za doinstalowanie mod_python do WebServa i potrzebuję w tym pomocy:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
XAMPP raczej ma mod_python, lub jest dostępny w dodatkach. Co do stronek w Pythonie - to w 99% nie używa się wyłącznie pliczków pod mod_python, tylko frameworki jak Django, Pylons, czy bardzo prosty web.py (także Zope/Plone, Cherrypy).
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:36 |