![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: Małopolska, Tarnów Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiscie, ze jest.. masz dwie opcje. Albo znajdziesz sobie pozycje poczatkowa i koncowa (czyli indeksy znakow '1' i '2') za pomoca strpos i potem zrobisz substringa albo za pomoca wyrazen regularnych:
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: Małopolska, Tarnów Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Przepraszam Bardzo!
Ale się śpieszyłem i się pomyliłem! Chodzi mi o funkcję podobną do strstr(). I jak bym użył tej funkcji strstr() do tego tekstu "ooooo1jakiśtekst2ooooo" to odczytało by mi "1jakiśtekst2ooooo". I mi chodzi o funkcję, która by przeczytała ten tekst tak: "ooooo1jakiśtekst2" I później ten tekst bym "przefiltrował" przez funkcję strstr() i wszło by mi "1jakiś tekst2" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wolałbym tę funkcję
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
to chyb nie to
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co to znaczy "chyba nie to"? sprawdzales dzialania? strstr znajduje pierwsze wystapienie, a strrchr ostatnie. chyba o to ci chodziło?
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
tak sprawdziłęm i nie działa
Wyświetla mi "ś3tekst" i to samo jest jak użyję funkcji strstr()
Wyświetla mi to samo co przy użyciu funkcji strstr() czyli wyświetla mi to "ś3tekst" Może źle używam tej funkcji? Albo czy jest możliwość usunięcia określonego tekstu, który jest w uchywycie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znajdz sobie strpos()-em pierwsze oooo i substr() obetnij od miejsca znalezienia ooooo + strlen( ooooo ). Potem znajdz drugie (ostatnie) oooooo i obetnij od poczatku do tego miejsca.
ooooo1jakiśtekst2ooooo strpos(ooooo) substr(pos+len) 1jakiśtekst2ooooo strpos(ooo) substr(0, pos) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
chodzi o to że ty "oooo" będzie różnie raz będzie ich 6, a raz 10. I to tak nie będzie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:48 |