![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, parę dni temu pisałam na temat mojego problemu z zapytaniem SELECT. Zgodnie ze wskazówkami w pomocy próbowałam ułożyć warunki aby moje zapytanie poprawnie działało, ale wszystko na nic. Nie mam pojęcia jak powinnam to sformułować i dlatego ponownie proszę o pomoc.
Jakby ktoś wiedział będę wdzięczna ponieważ ślęczę nad tym dniami i nocami ![]() Poniżej znajdują sie dwie tabele: Chcę uzyskać taki wynik: na stronie w tabeli powinny znajdować sie w pierwszej kolumnie nazwy zabytków, a w kolejnych kolumnach (o nazwach miast: Opole, Warszawa, Szczecin, Zakopane) powinno znajdować się słowo TAK lub NIE; w zależności od tego czy dany zabytek jest w danym miescie (widać w tabeli Zabytki). Niestety nie udaje mi się tego dokonać i problem spędza mi sen z powiek. Uzyskuję wynik jak widać: kod php wygląda tak:
Dziękuję z góry ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pogrupuj bo nazwie zabytku i nazwie miasta dostaniesz wtedy wystapienia, i tam gdzie zwrocil rekokord to z miastem i z zabytkiem to wpisujsz tak, jesli nie ma to wpisujesz nie.
Jesli nie poradzisz sobie to Ci SELECTA napisze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej SongoQ, dziękuję bardzo za odpowiedź. Ja chyba nie umiem sobie poradzić
![]() Dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 20:14 |