![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam dziwny problom, a mianowicie chcem zrobilem licznik linijek do plików txt z komentarzami wygląda to tak:
część zapisujaca niusa:
część wyciągająca ilość linijek, wyswietlana przy niusie (czyli ma okreslac ilosc oddanych komenatrzy...):
No i tablica $l[3] jest to czesc wyciagajca nr równy nazwie plikum zrobilem sobie nową tablice: $kom=file("komentarze/$l[3].txt"); for($x=0; $x<count($kom); $x++); gdzie $x to oczywiście będzie ilosc wszystkich linijek.. No i niby wszystko ok - ale nie wiem skad bierze mi sie odstep przy wyswietlaniu - jakby $l[3]=wartosc+spacja... Dlatego tez, przy kazdym niusie wyswietla mi sie komunikat: Cytat Warning: file(komentarze/4 .txt): failed to open stream: No such file or directory in //adres strony I jak widac przy 4 jest odstep file(komentarze/4 .txt) - no i nie wiem gdzie popelnilem blad..(dane komenatrzy oczywiscie zapisuja sie do odzielnych plików: komentarze/1.tx, 2.txt itd..) Ten post edytował Volume 5.04.2005, 17:43:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
A nie możesz tego odstepu usunąć za pomocą wyrażeń regularnych? Pozdro! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob trim na $l[3]
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzieki, udalo sie. Co prawda najpierw wyciagnalem to po przez substr() ale trim() jest krótszy wiec go wykorzystalem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:45 |