![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem się zapytać czy można by stworzyć taką funkcję:
chodzi o to, że nie wiem ile argumentów funkcja może mieć (to wyjdzie w "praniu" tzn kodzie) czyli czy mozna stworzyć funkcję do, której można podać różną ilość argumentów (tak jak to jest w JS). Nie chciałbym korzystać z tablic... Pozdrawiam -------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
function_get_args" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
function_num_args" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprosciej stworzyc funkcje, ktora pobiera jeden jedyny argument w postaci tablicy. Natomiast wielkosc tablicy i jej zawartosc to juz inna sprawa.
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@bigZbig -- a komu chce sie pisac ? array('ble'=>'blblblbalal')
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł NuLLa jest wg mnie najlepszy - nie trzeba definiowac argumentów w definicji funkcji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bigZbig @ 2005-04-04 13:10:54) Najprosciej ( ... ) I najmniej elegancko przy tym ![]() Uważam że pomysł delikatnie mówiąc: "chybiony" ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:59 |