![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod odpowiada za wczytywnie zakładek i wszystko działa tylko nie wiem jak rozwiązać taki problem, mianowicie gdy klikam na link np. Zak 1 pojawia mi się zawartość tego diva, gdy klikam na Zak 2 pojawia mi się zawartość odpowiedniego diva ale nie znika zawartość diva wywołanego wcześniej, nie wiem jak to zrobić ze jeśli wybieram jakiegoś diva div wywyłony wcześniej znika -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zastosowalem do zakladek taka funkcje:
Kod var tabs = new Array('general', 'passdirs', 'comments'); function activateTab(tab) { for (i = 0; i < tabs.length; i++) { if (document.getElementById(tabs[i])) { document.getElementById(tabs[i]).style.display = 'none'; document.getElementById('link_' + tabs[i]).className = 'linkNA'; } } document.getElementById(tab).style.display = 'block'; document.getElementById('link_' + tab).className = 'linkA'; } gdzie var tabs to tablica z ID'kami wszystkich warstw zakladek. Dodatkowo zmieniam jeszcze klase samego linka, ale to mozesz sobie usunac. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli moj kod powinien wyglądać tak ale niestety teraz jak klika na linki to nie pokazuje zawartości Ten post edytował stefan_precz 1.04.2005, 14:55:39 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usun linijki zmieniajace klase linkow document.getElementById('link_' + ... i bedzie dzialac.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
dzięki za pomoc, przerobiłem nieco swój stary kodzik i zadziałało
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a jak zrobić, żeby aktywna zakładka miała np. czerwone tło?
jak jest tak: Kod document.getElementById('link_' + tabs[i]).className = 'linkNA'; to nie działa ![]() z góry dzięki za odp. pozdrawiam, n. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 6 Dołączył: 31.08.2005 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
daje tak:
i wyskakuje błąd w tym wierszu: Kod document.getElementById('link_' + tabs[i]).style.color= 'red'; "wymagany jest obiekt" ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:23 |