![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam serwer postaciony na linuxie, na tym serwie mam zainstalowane Apache, php, MySQL i potrzebuje jeszcze uruchomic MSSQL (chcem aby strona zrobiona w php laczyla sie z baza MSSQL na moim kopie)... w pliku php.ini odznaczylem extensions=php_mssql.dll ale jednak nie dziala... jak sie pozniej okazalo brakowalo pliku php.mssql.dll na serwie ale juz jest mialem na plytce to skopiowalem.... ale niestety dalej nie dziala polaczenie z MSSQL.... Wszystkie dane wpisane na stronce ktora ma sie laczyc sa poprawne i dzialaja na 100% (sprawdzalem na serwie mojego kumpla ktory ma oblsuge MSSQL -byl to wirtualny serwer ale dzialalo)... z tego co mi wiadomo w jakis sposob trzeba wkompilowac w php obluge MSSQL tylko jak to zrobic, szuaklem pliku mssql.so na necie ale niegdzie nie moglem znalesc... Prosze was o pomoc i o napisanie jak to zrobic aby na moim serwie dzialala obsluga MSSQL... Bardzo prosze o pomoc. Ten post edytował Szpakos 31.03.2005, 16:06:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 19:44 |