![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Na stronie mam formularz, a w nim pole: Mam też skrypt, który to pole ukrywa, bądź pokazuje:
Funkcja podpięta jest pod guzik. W IE wszystko działa pięknie, a w Operze, Netscapie itd. <div> pokazuje się na chwilę, po czym znika. Moja teoria na ten temat jest taka, że po odpaleniu skryptu strona się odświeża i ustawia temu <div>'owi znowu display: none, tak jak było na dzień dobry. Jak tego uniknąć? Dzięki, Rzepa. P.S. Sprawdziłem - problem na pewno jest z odświeżaniem - cała strona się przeładowuje. Ten post edytował Rzepa 31.03.2005, 12:14:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jak używasz tej funkcji w guziku.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok
![]() To najpierw modyfikacja funkcji Kod <script type="text/javascript"> function TogDis(obj){ if(document.getElementById(obj).style.display=="none") document.getElementById(obj).style.display=""; else document.getElementById(obj).style.display="none"; } </script> No i taka uwaga, dublujesz sobie kod, możesz przecież w klasie guzik ustawić position dla buttona, i atrybut style będzie niepotrzebny. Poza tym w divie masz coś takiego style="width=400" to błąd ![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() to niestety nie rozwiązało mojego problemu. Zapomniałem dodać, że strona jest generowana przez php. Coś powoduje, że jest odświeżana, czyli cały skrypt .php leci jeszcze raz i ustawia temu div'owi atrybut display tak, jak jest to domyślnie na początku... ![]() W nagłówku mam takie coś:
Może to jest przyczyną? |
|
|
![]()
|
|
Naciśnięcie buttona nie może spowodować przeładowania strony, jeśli nie ma tego w skrypcie, który przy tej akcji jest wykonywany. Strona sama z siebie się nie odświeży
![]() Może masz coś dodatkowo wykonywane podczas naciskania buttona ? -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Ciekawe - zamieniłem buttona na zwykły <a href=...> i działa bez odświeżania.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:19 |