![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2004 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja już nie daję rady, miałem formata, chciałem zainstalować apacha i kicha. Na początek - mam Windę ME. Wiem, że najgorsza z możliwych, ale jak ten komp był kupowany to byłem za młody żeby decydować:). Po instalacji apacha, przy próbie połączenia przez konsolę otrzymuję komunikat:
Cytat "(...) socket operation on non_socket: make_sock for address 0.0.0.0:80, apr_socket_opt_set: <SO_KEEPALIVE> no listening sockets available, shutting down Unable to open logs" Problem w tym, że port 80 mam otwarty i nie jest przez nic zajęty (tylko przez strony, ale to chyba w niczym nie przeszkadza, nie?). Czy to możliwe, że firewalle blokują mi dostęp? Dla mnie wydaje się to trochę nielogiczne, bo jak niby firewall może zablokować dostęp do portu 80 i to jeszcze wtedy, kiedy go wyłączę? Ew. mógł mi zablokować Apache, tylko niby kiedy, skoro miałem formata? I czemu nigdzie nie ma o Apache'u wpisów w firewallu (właściwie to dwóch, bo ściągnąłem triala pandy, teraz chodzą naraz panda i kerio, bo z pandą zainstalował się też firewall). Aha, zrobiłem pewien eksperyment - włączyłem windę w trybie awaryjnym, więc firewalle się nie włączyły, ale serwer też się nie chce połączyć - na konsoli wywala mi "out of network", a reszta to podobny tekst do tego cytatu powyżej. I to też mnie dziwi - co Apache'a obchodzi dostęp do netu (sterowniki modemu w trybie awaryjnym też się nie włączają), skoro w httpd.conf wrzuciłem localhost, a nie mojego IP'ka. W takim razie - czy gdzieś w Apachu oprócz httpd.conf jest ustawiany IP serwera, czy coś w tym guście? Proszę o szybką odpowiedź, jestem zdesperowany i zaraz jeszcze dojdzie do tego, że zainstaluje krasnala:) -------------------- “Twój czas jest ograniczony, więc nie marnuj go żyjąc tak jak inni. Nie daj się znaleźć w potrzasku przez dogmaty, którymi żyją. Nie ulegaj opiniom, które zagłuszą twój wewnętrzny głos. I najważniejsze, miej odwagę pójść za twoim sercem i intuicją. Wszystko inne jest mniej ważne.”
Steve Jobs |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:27 |