![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam takowy problem.
Produkuję encyklopedie mam w bazie ~100.000 rekordow chcialbym zrobic automatycznie podlinkownie do fraz, tzn by słowka ktore mam w bazie automatycznie byly w danym tekscie zaminiane na linki ![]() -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
O coś takiego ci chodzi?
Oczywiscie $row to jakis wiersz w tablicy.. Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz użyć strtr
![]()
a serio to może lepiej najpierw stwierdzić które z tych haseł występują gdziekolwiek indziej w tej encyklopedii. Wtedy na 100% zmniejszy się liczba haseł, które musisz zamienić. No bo przeszukiwanie 100.000 haseł za każdym razem to bezsens. Możesz też zrobić to automatem i zapisać do bazy już z podlinkowaniem. Wtedy raz to zrobisz i nie będziesz obciążał serwera... -------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
proponuję zainteresowac się rozwiażaniami znanymi z mechanizmów Wiki.
Możliwości: - specjalne oznakowywanie słów, które będą mogły być linkami (w sytuacji gdy pojawi się takie haslo) - automatycznie wykrywanie specjalnie utworzonych haseł - PisanychWTakiSposób - czyli składających się conajmniej z 2 słów - widziałem również jakiś mechanizm Wiki, któy działał dokładnie tak, jak wymyśliłeś to sobie Ty, jednak nie pamietam, czy było to PhpWiki, czy też coś innego - zachęcam do poszukiwań. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wieć tak. Robiłem już podmianki - zamula się, tak samo tablice.
Faktycznie coraz bardziej skłaniam się do rozwiazań wiki, heh. wolałbym w locie bo baza będzie się powiększać.. -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:53 |