![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam - mam mały problem...
Mianowice, wiem, jak pobierac ze strony metatagi, typu description, keywords, itd... ale nie wiem, ja ksobie poradzic z pobraniem np. <title> Czy ktos znam moze odpowiedz na moje pytanie ![]() Z gory dziekuje -------------------- To co trudne, może okazać się proste i na odwrót...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
get_meta_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual może to pomoże
![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Spirit86 @ 2005-03-28 13:47:18) get_meta_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual może to pomoże ![]() Ehh, probowałem, tam nawet jest cos na początku, ale nic mi to niedało. Kurcze no wniem jak je pobierac ![]() ![]() HELP ME -------------------- To co trudne, może okazać się proste i na odwrót...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj wyrażeń regularnych, coś na wzór:
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
Cytat(Spirit86 @ 2005-03-28 14:04:13) spróbuj wyrażeń regularnych, coś na wzór:
Tak, zagdza się tego chcę użyc - widze, ze podązasz moim sladem ![]() ale mi chodzi o to w jaki sposób je bezposrednio pobrac, tzn co wywołac i w jakis sposob aby je pobrac... Z gory thx za pomoc... Jesli ktos wie od A do Z to niech napisze, please.. ![]() Ten post edytował balerro 28.03.2005, 13:56:42 -------------------- To co trudne, może okazać się proste i na odwrót...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(balerro @ 2005-03-28 14:12:31) ...ale mi chodzi o to w jaki sposób je bezposrednio pobrac, tzn co wywołac i w jakis sposob aby je pobrac... A sprawdz co zawiera zmienna $ret z pozyzszego przykladu. Do jej sprawdzeniu uzyj print_r" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Cytat(kicaj_ @ 2005-03-28 14:54:48) Cytat(balerro @ 2005-03-28 14:12:31) ...ale mi chodzi o to w jaki sposób je bezposrednio pobrac, tzn co wywołac i w jakis sposob aby je pobrac... A sprawdz co zawiera zmienna $ret z pozyzszego przykladu. Do jej sprawdzeniu uzyj print_r" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() Własnie nie wiem, co autor ma na mysli - ja uzywam zmiennej $url jako adresu do strony, a znaczenia $ret w tym przypadku nie znam... Help help plz ![]() Ten post edytował balerro 28.03.2005, 14:34:48 -------------------- To co trudne, może okazać się proste i na odwrót...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Uwielbiam to pytanie : Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne chodzi Ci o caly kod (na szybko pisany, sporo z manuala, ktorego warto uzywac)..
Ja tu jeszcze dodatkowo zamiast wyrazen regularnych uzylem 2x explode, bo tak lubie :-) Pozostaje jeszcze kwestia wielkich liter, zamiast malych (<TITLE>) ale to juz zostawiam Twoim wlasnym przemysleniom ;-)
-------------------- ENV: Gentoo Linux (2.4.32-gentoo), Apache 2.0.55, php 4.4.0, MySQL 4.1.19 (home)
ENV: netBSD 3.0, Apache 2.0.58, php 5.1.4, PgSQL 8.0.8 (robin) Zlecenie chetnie przyjme |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
@Wave: taa, ale Twoje nie działa np. na onecie (kilku wierszowy tytuł)
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Spirit86 @ 2005-03-31 12:07:52) @Wave: taa, ale Twoje nie działa np. na onecie (kilku wierszowy tytuł) Bo trzeba dodac modyfikator s dzieki ktoremu silnik wyrazen potratkuje string pomiedzy znacznikami jako pojedyncza linie i lyknie wszystko
@Spirit86: Nauczylbys sie w koncu regex'ow, a nie latal co chwila na forum o pomoc, bo akurat to o co pytasz jest dosc proste i mialbys dobre poletko doswiadczalne. 1 2 3 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@bendi, przecież ja o nic nie pytam, mówię tylko, że nie dizała skrypt Wave we wszystkich przypadkach
![]() Zresztą Tr@pi opisał dobry sposób ![]() ![]() a co do poradników, to nie działała mi ostatnio Twoja domenka (ta nowa) -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:52 |