![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcę zrobić, skrypt, który automatycznie zamieni coś takeigo
Kod pytanie? odpowiedź na Kod <b>pytanie?</b><br /> odpowiedź w związku z czym napisałem coś takeigo:
Jednakże kod ten działa poprawnie tylko przy pierwszym pytaniu. Ma ktoś jakieś pomysły? -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo, po co komplikować? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taa, gdyby to działało tj. trzeba
![]() tak wygląda rezultat: Kod to jest [B]pytanie[/B] ? a to odpowied nowe [B]pytanie[/B] ? nawet, gdy zastąpie to przez np.
jak ja ni lubię tych wyrażeń ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ej no nie możecie wpaść na to, że pytanie? jest zmienne, zamiast tego może być
Kod czemu masz szope na głowie? a bo tak ![]() ![]() Ten post edytował Spirit86 28.03.2005, 18:17:23 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
moze sie nie znam ale czy nei da sie tego zrobic w smarty(albo innym systemem szablonów) ?
theme.tpl: <b>{$pytanie}</b><br /> {$odpowiedz} ##END## index.php
? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
hehehe, dzięki za chęci
![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może tak
-------------------- -=[ misiek ]=-
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
@misiek_km: niestety nie działa....
omg zmienne, czyli np.
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Wiem o co chodzi..
Ale nie rozumiem, ty masz pytanie i odpowiedź w jednej zmiennej ? Jeśli tak, to sobie rpzedziel to jakoś (np. ||) i daj:
Ten post edytował Ociu 29.03.2005, 09:19:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno działać ![]() -------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sproboj tego:
Ten post edytował bendi 29.03.2005, 09:45:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@bendi: no to działa, spoko, thx
@jono: hehe, widze, ze masz takie same pomysły, jak ja ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to sprawdzaj czy linia zawiera '?'
Oczywiście... co kiedy odpowiedź zawiera znak zapytania ![]() -------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
ty no php można też tworzyć w notatniku, tylko po co?
![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz.... tylko spacje w pytaniu muszą być zastąpione kreską dolną _
![]()
Działa tylko na jeżeli pytanie jest na początku tekstu, ale pamiętaj, że to ty jesteś od napisania skryptu... my możemy cię naprowadzić ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Tiraeth @ 2005-03-30 14:27:50) Masz.... tylko spacje w pytaniu muszą być zastąpione kreską dolną _ ![]()
Działa tylko na jeżeli pytanie jest na początku tekstu, ale pamiętaj, że to ty jesteś od napisania skryptu... my możemy cię naprowadzić ![]() no ja wiem, tylko po chodzi o to, że jono pokazuje sposób, który ma 28 linijek, a jak juz wcześniej napisałem wyrażenie bendi-ego działa poprawnie, więc po co pisać 27 zbędnych linijek. BTW to po co ja mam zastępować spacje na _ ![]() ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 05:39 |