![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W 2 skryptach sonda.php i ../index.php jest taki kawałek kodu :
To ciasteczko jest ustawiane przez sonda.php i ten skrypt je widzi, ale ../index.php już nie, więc $sonda jest cały czas równa 2. Poza tym zauważyłem że IE w ogóle go nie znajduje, nawet w skrypcie sonda.php . Mam więc pytanie, jakie skrypty mają dostęp do danego cookie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do danego cookie mają dostęp wszystkie pliki pochodzące z danej strony www (czyli praktycznie wszystkie, które tworzysz na serwerze) więc nie wiem czemu nie możesz uzyskać dostępu. Podaj kod, którym wysyłasz "ciasteczko".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: opole/wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy aby na pewno wysyłasz ciacho przed wyslaniem jakichkolwiek naglowkow? (np koniecznie przed <html>)
pozdrawiam Lechu Ten post edytował Lechu 26.03.2005, 21:49:37 -------------------- LnM portfolio
|
|
|
![]()
|
|
To jest sonda.php
Jakl widać przed ustawieniem ciasteczka są wysłane inne rzeczy, ale obszedłem to funkcją ob_start, tylko nie wiem czy jest dobrze użyta. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2004 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej jemu chodzi o zasięg zmiennych cookie, bo domyślnie to one chyba są widoczne tylko w danym folderze, spróbuj z taką konstrukcją:
mam nadzieję, że nie pomyliłem kodu -------------------- “Twój czas jest ograniczony, więc nie marnuj go żyjąc tak jak inni. Nie daj się znaleźć w potrzasku przez dogmaty, którymi żyją. Nie ulegaj opiniom, które zagłuszą twój wewnętrzny głos. I najważniejsze, miej odwagę pójść za twoim sercem i intuicją. Wszystko inne jest mniej ważne.”
Steve Jobs |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
OK, dzięki, po prostu wrzuciłem oba pliki do tego samego folderu i już wszystko działa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 14:11 |