![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2004 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dane zapisane są w jednej zmiennej:
do tej pory aby usunąć jakiś element tablicy korzystałem z FOREACH i UNSET podając wartość elementu do usunięcia ($dane_wartosc); np. $dane_wartosc = 'ola';
jednakże w tym przypadku usuwany jest każdy element dopasowany do wartości ... wcześniej miałem pojedyńcze elementy i nie było problemu, a teraz doszły powtarzające się ... Jak można rozbudować tą funkcję lub ewentulanie rozwiązać problem w inny sposób? Dzięki za helpa -------------------- <?php $Sign=Show->ToMe('Nie ma to jak zimny prysznic'); ?>
<span style="font-weight: bold;">Tools:</span> XAMPP | PHP 5 | MySQL 5 | Notepad++ |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Nie rozumie pytania...
moze array_unique" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na szybko, nie chce mi się sprawdzać, ale powinno działać.
Ten post edytował legorek 25.03.2005, 16:48:26 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2004 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(hwao @ 2005-03-25 16:21:40) Nie rozumie pytania... moze array_unique" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() ? ![]() tu nie ma co rozumieć ... chcę usunąć jeden element typu np. "ola", a nie wszystkie. Ale już załatwione ... Dzięki legorek - działa tak jak chciałem TNX ...
Ten post edytował Nosfi 25.03.2005, 16:54:00 -------------------- <?php $Sign=Show->ToMe('Nie ma to jak zimny prysznic'); ?>
<span style="font-weight: bold;">Tools:</span> XAMPP | PHP 5 | MySQL 5 | Notepad++ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 06:56 |