![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Dzisiaj napisałem kolejny program telewizyjny (widać mało ich w sieci). Program ten jest w stanie pobrać ramówki wszystkich kanałów dostępnych na <span style="font-weight: bold;">tv.wp.pl</span>. Nareszcie udało mi się skorygować problem z sortowaniem, gdy program zaczyna się po północy (np. 00:40) - sprawdzam czy jakiś się właśnie o tej godzinie rozpoczyna i dodaję do niego jeden dzień. Dobra koniec gadania, oto kod:
Sorki za brak komentarzy w kodzie ale narazie jest to wersja RC ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no fajny, tylko powiedz mi proszę czemu pewne programy są na czarno a inne na szaro. nie kumam
edit: a już kumam. Te szare to już były ![]() Ten post edytował nospor 24.03.2005, 10:26:57 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$file = file($url);
Proponuje zamienić to na pobieranie poprzez fsockopen() i wyslanie zadania HTTP. Twoj sposob nie zadziala np. przy allow_fopen_url=Off w php.ini -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobawiłem się nim (mam nadzieję że mogłem:)), poprawiłem kilka błędów, dodałem
Cytat logo stacji, obrazek trwa i kilka innych. ![]() http://wave.coolinc.info/program.php źródło: http://wave.coolinc.info/program.phps |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety jeszcze nie opanowałem funkcji fsockopen, więc jeżeli możesz napisz kod, który wysłał by nagłowek GET poprzez fsockopen
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wave: W operze wywala mi błąd js:
http://wave.coolinc.info/program.php Unknown context Syntax error while loading (line 103) --> ----------------------------^ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nadeszła wersja 2.01-BETA
Changelog: Kod + Dodano wyświetlanie loga stacji + Aktualnie trwający program podświetla się na czerwono + Pobieranie formularza z programami z wp.pl + Wyświetlanie skróconych informacji nt. programu Mam nadzieję, że teraz jest lepszy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospor JS? Tam nie ma ani trochę JS. To może wina bannera z serwera. :/
Ten post edytował Wave 25.03.2005, 12:55:09 |
|
|
![]()
|
|
wave: nie wiem czyja to wina, ale wyskakuje bŁąd js po kliknięciu pokaz.
http://wave.coolinc.info/program.php Unknown context Syntax error while loading (line 103) --> ----------------------------^ Może ty nie masz wlączonego, aby pokazywaŁo ci automatycznie błąd js. Jak nie to se podejrzyj w konsoli js po wciśnięciu pokaż. Ja używam opery 7.54 edit: sprawdzilem, to wyskakuje tylko na kanalach panstwowych, czyli tvp1,tvp2, polonia Ten post edytował nospor 25.03.2005, 13:03:15 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak to jest z legalnością pobierania zawartości tv wp?
czy trzeba od wp wykupić licencje? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:08 |