![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O co chodzi: Nie wiem jak to przerobic. Te dwie funkcje(if+switch) działają w sposób następujący (użyty jest tu parser XML): 1.Kiedy znacznik czy_book == 1 to znaczy, ze jestesmy wewnatrz glownego tagu 2.Switch przeskakuje do kolejnych wezluch wewnatrz glownego za pomoca "case" i przepisuje do tablicy wartosci z poszczegolnych wezlow (chyba jasne).
I teraz ja nie wiem jak moge to przerobic, aby otrzymac cos na zasadzie wyszukiwarki czyli aby do tablicy przepisywal tylko te wartosci wezlow w tagach w ktorych jest okreslona wartosc np: <person id=1> - to jest tag <imie>Szymon</imie> <nazwisko>Gruszecki</nazwisko> - to sa wezly </person> <person id=2> <imie>Szymon2222</imie> <nazwisko>Gruszecki2222</nazwisko> </person> [Czyli analogia do powyzszego przykladu - jezeli zadam wartosc wezla <imie> o wartosi Szymon to zeby skrypt przepisal do tablicy caly <person id=1> Ponizej kod (jezeli bedzie trzeba wiecej - piszcie:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz się pobawić wyrażeniami regularnymi.
Mniej więcej tak to będzie wyglądało:
Tablica znalezione zawiera imie nazwisko i numer znacznika person w którym znaleziono podane imie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:21 |