![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wyslac maila z php w formacie html?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2002 Skąd: SANOK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod /* adresaci */
$to = "Mary <mary@example.com>" . ", "; //zwróc uwagę na przecinek $to .= "Kelly <kelly@example.com>"; /* temat */ $subject = "Birthday Reminders for August"; /* wiadomość */ $message = ' <html> <head> <title>Birthday Reminders for August</title> </head> <body> <p>Here are the birthdays upcoming in August!</p> <table> <tr> <th>Person</th><th>Day</th><th>Month</th><th>Year</th> </tr> <tr> <td>Joe</td><td>3rd</td><td>August</td><td>1970</td> <td>Sally</td><td>17th</td><td>August</td><td>1973</td> </tr> </table> </body> </html> '; /* ******************************************* A TU JEST JAK WYSŁAĆ MAILA W HTML'owym formacie *********************************************** */ /* Aby wysłać e-mail w foramcie HTML, należy ustawić nagłówek Content-type. */ $headers = "MIME-Version: 1.0rn"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1rn"; /* dodatkowe nagłówki */ $headers .= "From: Birthday Reminder <birthday@example.com>rn"; $headers .= "Cc: birthdayarchive@example.comrn"; $headers .= "Bcc: birthdaycheck@example.comrn"; /* a teraz wyślij */ mail($to, $subject, $message, $headers); Cytat DOBRA JA TO TEŻ NAPISZE patrzcie czasami qurwa do MANUALA
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...
$headers = "MIME-Version: 1.0rn"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1rn"; /* dodatkowe nagłówki */ $headers .= "From: Birthday Reminder <birthday@example.com>rn"; olus jesteś pewien że nagłówki w taki sposób zostaną dobrze wysłane ? Robiłem coś podobnego i przesłana została tyko jesdna, ostatnia zmienna $headers. Dopiero jak przerobiłem to w jedną zmienną poszło OK. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mail ($do_kogo, $temat, $tresc_majla, "From: twoj@mail.plnContent-type: text/html");
![]() -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ...
$headers = "MIME-Version: 1.0rn"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1rn"; /* dodatkowe nagłówki */ $headers .= "From: Birthday Reminder <birthday@example.com>rn"; olus jesteś pewien że nagłówki w taki sposób zostaną dobrze wysłane ? Robiłem coś podobnego i przesłana została tyko jesdna, ostatnia zmienna $headers. Dopiero jak przerobiłem to w jedną zmienną poszło OK. dobrzzz bedzie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2002 Skąd: SANOK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak napisano w manualu
chyba ze ty korzystales z CZESKIEJ wersjii manuala ja tam nie wiem... ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.07.2025 - 06:31 |