![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Dawidsu- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dlaczego ten skrypt w php nie działa:
Kod $tresc_pliku = 'cześć! jestem plikiem!;]'; foreach(glob('Numer*.php') as $file) { $numbers[] = preg_replace('Numer([0-9]).php','\1',$file); } $nextFile = fopen('Numer'.max($numbers) + 1.'.php','w+'); fputs($nextFile,$tresc_pliku); fclose($nextFile); Powinien tworzyć plik... np. "Numer5.php", gdy w katalogu mam pliki "Numer1.php", "Numer2.php", "Numer3.php", "Numer4.php". Po czym wpisywać do nowego pliku $tresc_pliku... chciałem tak zrobić. miałem takie pliki w katalogu, a tu tymczasem utworzyło tylko plik "1.php".... jak uruchomiłem ten skrypt jeszcze raz, to nie utworzył się plik "2.php" - coby było trochę logiczne.... tylko jeszce raz plik "1.php" :/ Co jest źle? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze(mała poprawka, ale powodowalo ze skrypt nie dzialal):
Po drugie: Twoja odczytanie nuemru pliku źle ci działa. Testowałem u siebie i nie wykrywalo to numerków.Napisalem własne nie oparte na wyrazeniacgh regularnych:
CaŁy kod:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Dawidsu- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wielkie dzięki! Teraz działa!!!
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |