![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo wiedziałem jak nazwać ten temat. Chodzi o to że mam kilka zmiennych nazywających się odpowiednio $_POST['a1'], $_POST['a2'], .... , $_POST['an']
Chciałbym teraz wyświetlić ich wartość na stronie. I tu pojawia się problem, czy dałoby sie to jakoś tak zrobić żeby wyświetlać je za pomocą pętli. Chodzi mi o coś takiego
Czy taka konstrukcja jest wogle mozliwa , czy jednak jedynym rozwiazaniem jest utworzenie tablicy i dopiero odczytanie tych wartosci za pomoca tablicy ? Pozdrawiam -------------------- BetPlanet - zapraszam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Byles blisko.. taka konstrukcja jest mozliwa, ale musisz zastosowac cudzyslowy a nie apostrofy:
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzieki, ta "sztuczka" skróci moje skrypty o ok 20%
![]() -------------------- BetPlanet - zapraszam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy możliwe jest generowanie w pętli czegoś takiego:
for( $a = 1; $a <= $i; $a++ ) { print' <input name="zmienna'.$a.'" type="text" id="zmienna'.$a.'" value=" tu właśnie nie wiem co wpisać " >'; } Chciałbym aby formularz generował się w pętli i powstawały nazwy zmiennych: $zmienna1 $zmienna2 $zmienna3 ............. - mają one przypisane wartości W przypadku "name=" sprawa jest prosta name="zmienna'.$a.'" ale w przypadku "value=" trzeba podać zmienne w postaci $zmienna1 ....itd. -------------------- Katalog stron
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
${"zmienna".$i}
PS. prosze uzywac BBCode do wklejanego kodu. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki - działa
![]() Poprawię się ze sposobem wklejania kodu -------------------- Katalog stron
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:58 |