![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypcik w php, który teoretycznie powinien dodawać newsy do bazy. Dodaje je, ale w jakiś dziwny i niezrozumiały dla mnie sposób. Oto kod php:
Chciałbym dodać pliku 0.txt, 1.txt .... do 10.txt za pomocą ww programiku. Kiedy wpisuję z palca: Kod LOAD DATA INFILE 'E:/Nauka/dm/anthropology/0.txt' INTO TABLE post; nie ma problemu: Kod mysql> LOAD DATA INFILE 'E:/Nauka/dm/anthropology/0.txt' INTO TABLE post; Query OK, 1 row affected, 2 warnings (0.00 sec) Records: 1 Deleted: 0 Skipped: 0 Warnings: 2 Sprawdzam sobie autora: Kod mysql> select autor from post; +-----------------------------------------+ | autor | +-----------------------------------------+ | Kjetil R? Hauge (k.r.hauge@east.uio.no) | +-----------------------------------------+ 1 row in set (0.00 sec) No i ładnie, dodaję jeszcze klika plików z palca i ponownie sprawdzam autorów: Kod mysql> select autor from post; +-----------------------------------------------------+ | autor | +-----------------------------------------------------+ | Kjetil R? Hauge (k.r.hauge@east.uio.no) | | Alaca (P.Alaca@is.fake) | | The ATM (gembles84@hotmail-dot-com.no-spam.invalid) | | Jim (tomfiege9@yahoo.com) | +-----------------------------------------------------+ 4 rows in set (0.00 sec) I ok, usuwam zawartość tabeli: Kod mysql> delete from post; Query OK, 4 rows affected (0.25 sec) I zarzucam wspomniany na początku skrypt php. Teoretycznie powinien dodać 10 plików, a więc stworzyć 10 nowych wierszy a tutaj mam: Kod mysql> select autor from post; +--------------------------+ | autor | +--------------------------+ | Daeron (daeron@some.net) | +--------------------------+ 1 row in set (0.00 sec) I nie za bardzo wiem o co chodzi :?, gdyż powyższy autor odnosi się do ostatniego pliku 10.txt. Czyli tak jakby php dodał tylko plik 10.txt. A co z pozostałymi ? Być może nieprawidłowo połączyłęm wartość $num? Pozdrawiam Ten post edytował habbakuk 22.03.2005, 18:35:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pętli while zmieniasz tylko wartość dla zmiennej $query, ale NIE WYKONUJESZ tego zapytania. Tak więc wykonywany jest tylko jeden LOAD, dla ostatniej wartości $query. Rozwiązanie: wciągnij do while linijkę $wynik = mysql_query($query);
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa
![]() BTW, gdy chcę wstawić już więcej danych ~ 250 plików, dostaję wiadomość z przeglądarki: Kod Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in c:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\db.php on line 12 Linua 12 to:
Czy tutaj mam coś zmienić w ustawieniach php, czy może Apache bądź przeglądarki? Wybacz pytanie - przygodę z php zacząłem wczoraj. Pozdrawiam. Ten post edytował habbakuk 22.03.2005, 19:17:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php.ini - max_execution_time = czas w sekundach
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 07:56 |