![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zastanawia mnie jakim cudem wyskakuje ten blad z opisu:)
skoro: Kod $zap="INSERT INTO giera_users (user_id,user_active,username,user_password,user_email) VALUES ($licznik+1,0,'$login','$pass','$email')"; taki index mam user_id user_active username user_password user_email -------------------- Warsztat: Easy PHP 1.7:Apache 1.3.27|PHP 4.3.3|PHPMYADMIn 2.5.3|MYSQL 4.0.15
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
hihi, chodzi o to: $licznik+1. W zapytaniu bedzię zamiasta konkretnetgo id takie np. cos: 2+1. To jest bLąd. Zwiększ se licznik przed wstawieniem do zapytania
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd:
Kod Notice: Undefined index: user_email Nie pochodzi z tej linijki kodu:
Bo komunikat błędu mówi o tym, że używasz w tablicy niezdefiniowanego wcześniej klucza, a przykładowy kod zwracający taki błąd mógłby wyglądać tak:
Wyswietla: Kod Notice: Undefined index: user_email in /home/marek/_moje/bla.php on line 5 Aby się tego pozbyć należy się upewnić, że takowy klucz istnieje, a można to zrobić korzystając z funkcji issest" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nikt z was nie mial racji....w koncu stwierdzilem ze wpisze tam byle co....to i tak nie przynioslo rezultatu.
Wiec chcialem usunac cale pole:) a tu sie okazuje ze ..... ono nazywa sie "user_mail " a nie "user_mail" widac ze jest roznica? ![]() -------------------- Warsztat: Easy PHP 1.7:Apache 1.3.27|PHP 4.3.3|PHPMYADMIn 2.5.3|MYSQL 4.0.15
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 04:47 |