![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzisiaj w pewnym momencie jedna moja strona www przestala dzialac. Nie wywalało zadnych bledow tylko w kolko "Nie można wyświetlić strony".
Doszedlem do tego, ze uzycie w kodzie funkcji pobierajacej host uzytkownika jakby zawiesza praser php na serwerze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blink.gif) Wystarczy taka linijka i cala strona lezy. I o co tu chodzi? Do tej pory dzialalo. To nie jest moj serwer wiec nie mam mozliwosci ingerencji w jego konfiguracje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A phpinfo(); co mowi?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to juz nie mozna napisac
Kod if(isset($_SERVER['REMOTE_ADDR'])) { $host=gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']); }else{ $host=""; } ? Ten post edytował vala 22.03.2005, 14:57:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladnie mam tak jak ponizej.
Adres IP pobierał bez problemu. A uzylcie funkcji gethostbyaddr(); blokowalo cala strone. Musialem ja wyremowac aby strona chodzila. Samo znalezienie bledu zajelo mi z pol godziny. Ale dzisiaj sprawdzilem i juz jest wszystko OK. Tylko teraz sie obawiam czy to moze sie jeszcze raz zdazyc? Bo w dalszym ciagu nie rozumiem dlaczego cala strona lezala przez ta jedna funkcje. Ten post edytował yavaho 22.03.2005, 16:59:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 00:33 |