![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam kolejne 3 pytania: 1. W zmiennej $tekst jest ciąg 'Proba' Jak do zmiennej $tekst dodać ciąg ' mikrofonu '. Aby powstało 'Proba mikrofonu'. 2. Chciałbym aby skrypt przechodził do innej strony, ale wpierw miałby wyświetlić na ekranie tekst, a następnie przejść do innej strony. Z tego co wyczytałem tutaj na forum to nie zadziała to z header. Czy istnieje jakas inna funkcja? 3. Jak sprawdzić czy ciąg zawiera znaki alfanumeryczne? sprawdzam z ale wyłapuje tylko pierwszą literę w ciągu. Jak cyfra jest na kolejnym miejscu to nici, przepuszcza. Dzięki za odpowiedz! -------------------- mysql:4.0.21-nt, apache 1.3.27, PHP 4.3.0
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad 1:
Ad 2: Refresh w HTMLu? ew. na poczatku skryptu dodaj funkcje ob_start()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, wtedy dziala header Ad 3: Wywal plus (+) i zobacz w manualu ereg" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i eregi" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- d(^^)b
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Pytanie rozwiane.
2. Obojętnie czy mam ob_start(); dodane do pliku czy nie header('Location: ./dziecko+.php'); <-- uruchamia tę stronę nie wyświetlając wcześniejszego tekstu. 3. Nie wymyślę samemu doszełem jeszcze do Teraz na początku i na końcu nie dopuszcza do innych znaków, ale w środku ciągu może wystąpić inny znak ![]() -------------------- mysql:4.0.21-nt, apache 1.3.27, PHP 4.3.0
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- d(^^)b
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:18 |