![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Pabianice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Mam taki problem. Poniewaz patrzylem jakie sa mozliwosci funkcji mail chcialem ja sprawdzic. Jak pisze [php:1:623ca838f7]mail('adres@adres.pl', 'temat', 'tresc');[/php:1:623ca838f7] wszystko jest w porzadku. Natomiast jak chce adres odbiorcy puścić przez zmienną to nie wychodzi. [php:1:623ca838f7] $temat="temat"; $adresat="adresat@adresat.pl"; $tresc="Adres odwiedzającego stronę: $adresat"; mail($adresat, $temat, $tresc, "From: Skrypt php <adres@adres.pl>"); [/php:1:623ca838f7] Czy wiecie co jest nie tak? Z góry dziekuje za odpowiedzi. Prosze umieszczać kod php w odpowiednich znacznikach. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znalazlem bledu w kodzie (jednak moze czegos niedopatrzylem). Piszac:
Cytat Natomiast jak chce adres odbiorcy puścić przez zmienną to nie wychodzi.
tzn. ze otrzymujesz jakis komnikat o bledzie? -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Pabianice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komunikatu o bledzie zadnego nie mam, tylko ta wiadomosc nie dochodzi na poczte
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Komunikatu o bledzie zadnego nie mam, tylko ta wiadomosc nie dochodzi na poczte
Sprawdzilem ten przyklad na swoim serwerze i dziala - poczte otrzymalem. Wiec przyczyna tkwi nie w skrypcie lecz gdzie indziej. -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też mam taki problem - gdy wypisuję adres ręcznie to działa a jak ze zmiennej (czy pola formularza) to już nie...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:23 |