![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo prosty skrypcik, troche dla zieleonych lecz ulatwia zycie zwłaszcza gdy ludzie includuja do pliku index.php gorna i dolna czesc strony.
Jak uzywac? A wiec wstawiamy to na stronie. Najlepeij w pustej tabeli. Gdy wpiszemy www.strona.pl/ - otworzy sie index.php a w miejscu gdzie zostal wstawiony kod otworzy sie news.php to samo gdy wpiszemy www.strona.pl/index.php jak wpiszemy www.strona.pl/index.php?page=info zostanie otwarta strona głowna a w tej ramce w ktorej umiescilismy kod zostanie zincludowana zawartos pliku info.php jesli plik info.php czy inny wpisany nie istnieje lub $page bedzie pusta zostaniemy przekierowani do error.php mozna jeszcze stosowac linki typu www.strona.pl/?page=info Zly link to www.moja strona.pl/index.php?page=info.php Ten post edytował sesuo 20.03.2005, 23:25:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt:
1. nie zadziała przy register_globals = off 2. jest podatny na włamania przy kiepsko zabezpieczonym serwerze (dołączanie dowolnych plików) 3. takie coś lepiej było by zamknąć w funkcji 4. nie nadaje sie na to forum (w związku z p. 3) Algorytmy, klasy, funkcje -> php Początkujący -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czytalem o tym ale na moich serwerach nie da sie wczytac pliku z innego serwera.
Przegladalem Twoje stronki i masz tam np link: Kod http://idn.net.pl/home/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=38 chodz mi glownie w jaki sposob Ty includujesz pliki. |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe, nie ma jak dokladne przeczytanie stopki
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeróbka działająca na rg=off -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj użyć coś takiego (niewiem czy to pasuje na twoją stronę bo nie czytałem dokładnie postów):
gdzie $_GET["dzial"] to parametr przekazany metodą GET (np. przez odnośniki), np. tak: Trochę ten kod zmień dla swoich potrzeb no i mam nadzieję że ci pomogę. ![]() Ten post edytował Filozof 22.08.2005, 14:59:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:15 |