![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na srodku strony jest obrazek w znaczniku div, ktory jest przez caly czas wycentrowany. Zalezy im aby puste boki po obu stronach obrazka wypelnione byly sasiadujacymi ze soba po x obrazkami (inne obrazki po obu bokach wiec nie moge ustawic tego tla przez cala szerokosc i pod spodem obrazka. Chce aby te tla wypelnialy cala wolna przestrzen obok glownego obrazke bez wzgledu na szerokosc strony. Jak to zrobic? Jakie musza byc ustawienia szerokosci tych bocznych div? A moze nie od tego to zalezy? Czy wszystko powinno zostac objete jeszcze jednym divem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jedyne rozwiazanie, ktore przychodzi mi teraz do glowy, to:
zrobic div, ustawic jego szerokosci na 100% i wycentrowac go w pionie. ustawic tlo dla tego diva na jakis tam obrazek i opcje powtarzania - to w stylach. a w kodzie w tym divie umiescic inny div, zrobic tak, aby byl na srodku tamtego i ustawic mu tlo. tlo nad tlem. wydaje mi sie, ze jest to wykonalne ![]() Ten post edytował hmmm 20.03.2005, 14:06:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety taka opcja odpada
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w takim badz razie brak pomyslow. ja nie pomoge, bo nie wiem jak ...
sam z checia zobacze rozwiazanie, bo tez mialem kiedys taki problem i ostatecznie zostawilem go w takiej formie, jak podalem wczesniej, co dalo rozne wyniki na roznych rozdzieczosciach ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Divy muszą się zaczynać na tej samej wysokośći, a w CSSach background:url("") top repeat-x
-------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
![]()
|
|
Divy zaczynaja sie na tej samej wysokosci, a poza tym co ma do tego wysokosc skoro ja nie wiem jaka powinny miec szerokosc?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj linka do strony, bo chyba Cię nie rozumiem
![]() -------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 22:57 |